Haberler

Nakliyecilerden Kkr'ye "130 Euro Zam" Tepkisi

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (Und), Un Ro-ro'yu Satın Alan Kkr Firmasının "Zam Yapmayacağız" Açıklamasından İki Hafta Sonra, Ro-ro'da Sefer Başına 130 Euro Zam Kararı Almasına Tepki Gösterdi.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), UN RO-RO’yu satın alan KKR firmasının "zam yapmayacağız" açıklamasından iki hafta sonra, RO-RO’da sefer başına 130 euro zam kararı almasına tepki gösterdi.

UND'den yapılan açıklamada, bulunduğu hat üzerinde tekel niteliğinde olan RO-RO şirketinin alacağı kararların nakliye sektörüyle beraber, AB ülkelerine yapılan ihracatı da olumsuz yönde ciddi oranlarda etkileyeceğu uyarısında bulunuldu.

Açıklamada, "Zaten düşük karlılıkla ayakta durma mücadelesi veren taşımacılık sektörünün yanı sıra Türk ihracatçısının sefer maliyetlerine 130 euro daha ek gelmesi, Avrupa vitrinlerinden Türk mallarının inmesine yol açabilecektir. Bu zammı yapan UN RO-RO yetkililerinin bu zammı derhal geri almasını ve konunun yakinen taraflarca karşılıklı takip edilmesini takip edilmesini talep ediyoruz" denildi.

"KKR'YE KİM DUR DİYECEK?"

UND açıklamasında, KKR'nin UN RO-RO'nun satışı konusunda Rekabet Kurulu kararını beklemeden zam yapması eleştirildi. "KKR, Kuruldan onay alması durumunda acaba daha ne kadar zam yapacaktır? Buna kim engel olacaktır? " diye sorulan açıklamada, UN RO-RO satış sürecinde UND’nin başından bu yana ısrarla vurguladığı sektörü zarara uğratıcı zamların gündeme geleceği konusunda haklılığının bir kez daha net olarak ortaya çıktığı vurgulandı.

"ZAM KARARI NAKLİYECİ VE İHRACATÇIYI ŞAŞKINA ÇEVİRDİ"

Satış süreci başından bu yana tüm hisseleri almak amacıyla çeşitli toplantılar yapan ABD’li fon şirketi KKR'nin tüm bu toplantılarda ve basına yapmış olduğu beyanatlarda "Kesinlikle zam yapılmayacaktır. Sektörün menfaatine aykırı herhangi bir girişimde bulunulmayacaktır“ dediğine dikkat çekilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Henüz bu açıklamaların üstünden daha iki hafta geçmeden yapılan sefer başına 130 euroluk zam, nakliye ve ihracat sektörünü şaşkına çevirdi. Böylece seferde 240 adet treyler taşıyan bir RO-RO gemisi bir seferde 31 bin 200 euro motorin zammı yaparak karını artırmıştır. 31 bin 200 euro’luk sefer başına ekstra gelirin, motorin zammı gerekçesi ile izah edilmesi mümkün değildir. Bunun izahını tüm kamuoyunun bilgilerine ve yorumlarına sunarız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title