Haberler

Nakliyeciler Mazotun 1 YTL Olmasını İstiyor

Bursalı Uluslararası Taşımacılık Yapan Firmalar, Giderlerinin Yüzde 60'ını Yakıtın Oluşturduğunu Belirterek, Mazotun Ötv ve Kdv Alınmayıp 1 YTL'ye Düşürülmesini İstedi.

Bursalı uluslararası taşımacılık yapan firmalar, giderlerinin yüzde 60'ını yakıtın oluşturduğunu belirterek, mazotun ÖTV ve KDV alınmayıp 1 YTL'ye düşürülmesini istedi.

Bursa Sanayici ve Ticaret Odası'nda (BTSO) bir araya gelen Ticaret 16 Meslek Komitesi, uluslararası taşımacılık sektörünün meselelerini ele aldı. Komite adına konuşan Bimeks Lojistik Genel Müdürü Ahmet Özenalp, lojistik sektörünün, gen ve bilişimden sonra gelen en önemli sektör olduğunu belirtti. Uluslararası taşıma sektörünün ciddi bir durgunluğun içine girmek üzere olduğunu söyleyen Ahmet Özenalp, "Tedbir alınamadığı takdirde önümüzdeki ayda çok ciddi sürücü çıkışlarıyla karşı karşıya olunacaktır.

Bursa'nın dış ticaretini sekteye uğratacak önemli bir sorun olarak karşımıza gelecektir. Uluslararası nakliye firmaları, ülkemizin dış ticaret taşımalarının en az yüzde 77'sini yapmaktadır. Sektörün 5 milyar dolarlık bir hacmi bulunuyor. Türkiye'nin toplam ihracatının yüzde 53'ünü taşıyan uluslararası karayolu nakliye sektörümüz, aynı şekilde sanayicimizin tedarik hizmetini yapan lokomotif bir sektördür. Ancak kamuda ve özel sektörde istenilen desteği ve çözümü bulduğumuz söylenemez. Bursalı uluslararası firmalarımız, güvenilir firmalardır. Müşteri konusunda seçiciyiz. Yabancı firmalarla çalışan bazı ihracatçı ve ithalatçılarımız, firmaların yanlışları sebebiyle mağdur olabilmektedir. Bu da ülkemize döviz kaybettirmektedir. Bursalı sanayicimizi sadece fiyatla yapılan hizmeti değerlendirmemeye davet ediyoruz" dedi.

Dünyada ve ülkemizde son yıllarda artan petrol fiyatlarının uluslararası taşımacılık sektörünün belini iyice büktüğüne dikkat çeken Özenalp, "Sadece 2007 yılında sefer başı maliyetler ortalama 750 euro akaryakıt ve otoban zamlarından dolayı artmıştır. Bugün bir sefer maliyeti 5 bin 500 eurolara ulaşmasına rağmen ihracat ve ithalatta tek yön 2 bin 200 ile 2 bin 500 euro fiyatlara taşıma yapıldığı görülmektedir. Bazı firmalar ise bu maliyetlerden dolayı fiyat indirmemek için direnmekte ve araçlarını sefere çıkarmamaktadır. Bu konuda ülkemiz rekabet kurulunu göreve davet ediyoruz. Giderlerimizin yüzde 60'ını yakıtlar oluşturuyor. O yüzden yakıt giderlerimiz düşmelidir. Yakıttan ÖTV ve KDV alınmayıp mazot fiyatı 1 YTL'ye düşürülmelidir. Sektörümüze şu anda devlet tarafından en ufak destek yoktur. Kobilere yapılan desteklerden de uluslararası taşımacılık yapan firmalar yararlanamamaktadır. Uluslararası nakliye sektörü her ne kadar Taşımacılık Kanunu ile düzenlenmiş olsa da kontrol yapılmadığı için yatırım yaparak belge alan firmalar ve almayan firmalar arasında fark yoktur. Bir belge başına yaklaşık 200 bin YTL ödeyen firmaların mağduriyetinin giderilmesi amacıyla gerekli düzenlemelerin Ulaştırma Bakanlığı'nca yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Yurtdışından ülkemize gelen yabancı plakalı araçların, geçiş belgeleri olmadığı halde gümrükler tarafından yeterince kontrol edilmediği için haksız taşıma yaptıklarını gözlemlediklerini de anlatan Özenalp, "Serbest Geçiş Belgesi olan Ubak belgesi bir defa kullanılabilirken, yabancı firmalar 5 defa kullanıyor. Bu ekmeğimizin alınması demektir. Yabancı plakalı araçların yurtiçinde taşıma yaptıkları görülmektedir. Emniyet mensuplarını da bu konuda daha dikkatli olmaya çağırıyoruz. Sorunlar ve zararına fiyatlar devam ederse ihracatçılarımızın çok yakın zamanda yüklerini taşıyacak uluslararası taşımacı bulamayacaklarını belirtmek isteriz. Mesleki derneklerimiz vasıtasıyla hükümet yetkilileriyle görüşmeler yapıyoruz. Nakliye sektöründe elbette düzelmeler var. Mevcut hükümet, Taşıma Yasası'nı çıkarttı. Ama haksız rekabet varsa, sorunlar çözülmemişse anlamı olmuyor" şeklinde konuştu.

Sönmez Bustaş Genel Müdürü Fahrettin Arabacı ise geçen seneki yıllık maliyetlerini içinde otoban ve tren harcamalarının toplam 5 milyon euroyu bulduğunu vurgulayarak, ülkemize gelen yabancı firmaların ise köprülerde ve otobanlarda sadece 20 YTL ödediğini ifade etti. Sürekli engellerle karşılaştıklarını belirten Arabacı, sektörün yabancı firmalara bırakılmaması gerektiğini anlattı.

(OMR-MŞ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title