Haberler

Nakliyeciler: "Kuzey Irak'a Taşımaları Durdurabiliriz"

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (Und), Irak'a Taşıma Yapan Türk Kamyonlarına ve Sürücülerine Yönelik Terör Saldırılarının Ticareti Durma Noktasına Getirdiği Uyarısında Bulundu.

Türk nakliyecileri, Irak'a yük taşıyan Türk konvoyunun 29 Aralık'ta Duhok-Musul Karayolu'nda saldırıya uğramasını nefretle kınayarak, gerekli güvenlik önlemlerinin alınmaması halinde Irak'a yönelik taşımaların askıya alınabileceği mesajı verdi.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) tarafından yapılan yazılı açıklamada, 29 Aralık gecesi 22.30 sıralarında, Duhok-Musul Karayolu'nun 13'üncü kilometresinde Irak'taki ABD birlikleriyle bazı firmalara yaş sebze ve meyve taşıyan 60 araçlık Türk konvoyuna karşı mayınlı saldırı gerçekleştirildiği, saldırı sonucunda bir Türk şoförünün öldüğü, altı kişinin de yaralandığı hatırlatıldı.

-"TAŞIMALAR İKİ ÜLKE TİCARETİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"-

Irak'ta son yıllarda meydana gelen yönetim değişikliğinden sonra yaşanan istikrarsızlığın ülke insanlarının yaşamını tümüyle değiştirirken ülkelerarası ticareti de engellediğine vurgu yapılan açıklamada, Türk nakliyecilerinin hayatlarını tehlikeye atarak yapmış oldukları taşımaların yaşanan terör olaylarına rağmen, Türkiye-Irak arasındaki ticarette önemli yer tuttuğuna dikkat çekildi.

-"SÜRÜCÜLERİMİZİN CAN GÜVENLİĞİ HERŞEYDEN ÖNEMLİ"-

UND açıklamasında Irak'a taşıma yapan Türk kamyonlarına ve sürücülerine yönelik terör saldırıları "ticareti durma noktasına getirecek ciddi bir olay" olarak nitelendirildi. Ülkeler arasındaki ticaretin artmasının, ülkeler arasındaki siyasi, sosyal sorunların ortadan kalkmasına neden olacağına değinilen açıklamada, "Buna karşın ülke insanlarının refahını hedef alan bu tür terör olayları karşısında bizler daha önceki yıllarda olduğu gibi eğer güvenlik önlemleri alınmaz ise Irak'a yönelik bu tür taşımaları yeniden değerlendirmek durumunda kalabiliriz. Bizim için sürücülerimizin can güvenliği her şeyin önünde gelmektedir" denildi.

-"KUZEY IRAK' TAŞIMALAR DAHA SAĞLIKLI VE GÜVENLİ"

Irak ile ticaretin güvenlik nedeniyle çok sağlıklı olarak yapılamadığına işaret edilen açıklamada, Irak geneline oranla Kuzey Irak bölgesine yapılan taşımaların daha sağlıklı ve güvenli yapıldığı, bu bölge dışına ve özellikle ülkenin güney kısmına güvenlik nedeniyle taşıma yapılamadığı dile getirildi. Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Eğer Irak ile Türkiye arasındaki ticaretin geliştirilmesi isteniyor ise, bu malların ulaşmasını sağlayan karayolu taşımacılığının da güvenli olarak gerçekleşmesinin de sağlanması gerekmektedir. Ancak Irak içerisinde hali hazırdaki durum bunun henüz sağlanamadığını bizlere göstermiştir. Bu vesile ile görevi başında hayatını kaybeden sürücümüze Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyoruz. Terör olayında yaralanan arkadaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." (ANKA)

(AD/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title