Haberler

Nagiyeva, Suriyeli Sığınmacıyı Canlandıracak

Oyuncu Gönül Nagiyeva, Suriyeli sığınmacıların dramını anlatan "Yüzme Öğreniyorum" filminde rol alacak.

Oyuncu Gönül Nagiyeva, Suriyeli sığınmacıların dramını anlatan "Yüzme Öğreniyorum" filminde rol alacak.

Nagiyeva, yaptığı açıklamada, Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin yaşadıklarının anlatılacağı filmde Ege Denizi'nden Avrupa'ya kaçışın ele alınacağını belirtti.

Filmde "Ruksan" adlı Suriyeli bir kadını canlandıracağını anlatan Nagiyeva, filmde aksiyon bol olacağını dile getirdi.

Filmin çekimlerinin haziran ayında İzmir'in Çeşme ilçesinde başlayacağını kaydeden Nagiyeva, "Ergün Kuyucu da filmde Suriyeli Hasan karakteriyle benim eşim olarak yer alacak. Ruksan, kocası Hasan'la Suriye'den Türkiye'ye geliyor. Kurtuluş için botla Ege Denizi'nden Yunanistan'a kaçak geçiyorlar. Denizde boğulma sahneleri var. Ruksan kurtuluyor. Kocası Hasan ise boğuluyor." ifadelerini kullandı.

Nagiyeva, filmin senaryosu ile yönetmenliğini Serpil Altın'ın, yapımcılığını ise Korhan Uğur'un üstleneceğini aktardı.

Bir başka sinema filmi ile dizide de yer alacağını ifade eden sanatçı, "İki projede de Suriyeli kadın rolünde oynayacağım. Bu yıl sonunda Avustralya-İngiltere ortak yapımı sinema filminde, Müslüman kadın polis rolünü canlandıracağım. Çekimleri Afganistan'da yapılacak. Dizi projesinde ise Suriye'den Türkiye'ye göç etmiş mülteci kadın rolünü oynayacağım. Burada güçlü kadın karakterinde rol alacağım." diye konuştu.

Ünlü kadın sanatçıları canlandırdı

Gönül Nagiyeva, 1930-1950'li yılların ünlü kadın sanatçılarından Ava Gardner, Sophia Loren, Greta Garbo, Audrey Hepburn ve Maria Callas'ın hayranı olduğunu dile getirerek, "reborn" isimli yeni projesinde bu isimleri canlandırdığını söyledi.

Canlandıracağı isimlerin fotoğraflarının incelendiğini kaydeden Nagiyeva, en ilgi çekici olanların seçildiğini belirtti.

Genç oyuncu, hayranı olduğu kadınları kopyalamak yerine canlandırmak istediğine dikkati çekerek, "Bunu yapabileceğime emindim. Çünkü onlar hakkında çok fazla şey biliyordum. Projenin kısa filmi 'iz bırakan kadınlara' sloganıyla bitiyor. Çünkü onlar büyük iz bıraktılar. İnşallah ben de iz bırakırım. Kostümler, takılar ve makyaj ve saç stilleriyle ilgili neredeyse iki ay hazırlık yapıldı. O dönem sanatçıların en ilgi çekici fotoğrafları seçildi. Sonra o fotoğraflardaki elbiseler, takılar yeniden tasarlandı. Saç stilleri ve makyaj da defalarca denemeleri yapılarak, son şekli benim üzerimde uygulandı." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ege Denizi Türkiye Suriye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title