Haberler

Myanmar'daki Kasırga Felaketi

Almanya, Hafta Sonu Meydana Gelen Kasırgada Binlerce Kişinin Hayatını Kaybettiği Myanmar'a İlk Etapta 775 Bin Dolar Yardım Göndereceğini Açıklarken, ABD de 250 Bin Dolarlık Yardımda Bulunacağını Bildirdi.

Almanya, hafta sonu meydana gelen kasırgada binlerce kişinin hayatını kaybettiği Myanmar'a ilk etapta 775 bin dolar yardım göndereceğini açıklarken, ABD de 250 bin dolarlık yardımda bulunacağını bildirdi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, hafta sonu Myanmar'da etkili olan Nargis kasırgasında yaralanan ve evlerini kaybeden binlerce insan için 500 bin euro (775 bin dolar) yardım gönderileceği ifade edildi. Yardımın Almanya'daki yardım kuruluşları vasıtasıyla gönderileceğini söyleyen Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, yardımların daha etkin bir şekilde dağıtılması için uluslararası yardım kuruluşları ile işbirliği içinde hareket edilmesi için Myanmar'daki askeri yönetime başvuruda bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Öte yandan, bir yardım haberi de ABD'den geldi. Beyaz Saray Sözcüsü Scott Stanzel, acil olarak 250 bin dolarlık yardımın gönderileceğini ifade ederken, kesin yardım tutarının First Lady Laura Bush tarafından daha sonra açıklanacağını belirtti.

Asya ülkelerinden Myanmar'da hafta sonu çıkan şiddetli Nargis kasırgasında ölenlerin sayısı 4 bine yükselirken, bir o kadar insanın da kaybolduğu, yüz binlerce insanın ise evsiz kaldığı ifade ediliyor.

(DPA-OYK-OYK-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title