Haberler
BBC

Myanmar'daki darbe karşıtı gösterilerde 'en az 80 kişi hayatını kaybetti'

Güncelleme:

Myanmar'daki aktivistler, Bago kentindeki darbe karşıtı gösterilerde en az 80 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Myanmar'daki aktivistler, Bago kentindeki darbe karşıtı gösterilerde en az 80 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Ordunun cesetlere el koyduğu ve bu yüzden ölenlerin gerçek sayısının hiçbir zaman bilinemeyebileceği aktarılıyor.

Yerel basına konuşan görgü tanıkları ordunun ağır silahlar kullandığını ve hareket eden her şeye ateş açtığını söylüyor.

1 Şubat'taki darbenin ardından ülke genelinde en az 600 kişinin gösterilerde öldürüldüğü tahmin ediliyor.

Bago'daki ölümlerin Cuma akşamı yaşandığı fakat kentte yaşayan pek çok kişinin o sırada çevredeki köylere kaçmak zorunda kalması nedeniyle, yaşananların gerçek boyutunun ortaya çıkmasının bir gün sürdüğü belirtiliyor.

Ülkedeki protestoları takip eden Siyasi Tutuklulara Destek Derneği, gerçek ölü sayısının çok daha yüksek olabileceği uyarısında bulundu.

Myanmar Now gazetesine konuşan protesto örgütleyicisi Ye Htut, "Bu bir soykırım gibi. Her gölgeye ateş açıyorlar" ifadelerini kullandı.

Myanmar'da ordu bir yıllığına olağanüstü hal ilan etmiş, darbenin ardından ülkenin seçilmiş lideri Aung San Suu Kyi ve çok sayıda üst düzey siyasetçiyi tutuklamıştı.

Ülkede görevden alınan milletvekilleri ve Myanmar'ın BM Büyükelçisi, BM Güvenlik Konseyi'ne Myanmar'daki darbe yönetimine karşı harekete geçme, yaptırım ve boykot uygulama çağrısında bulunmuştu.

Uluslararası Kriz Grubu Kıdemli Danışmanı Richard Horsey, ordunun yaptıkları nedeniyle ülkenin yönetilemez bir noktaya ilerlediğini söyledi.

BBC

Birleşmiş Milletler Myanmar Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Meteoroloji'den toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 24 Nisan yağmur var mı, hava nasıl olacak? 21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title