Haberler

Myanmar Cuntası: Personel Değil Malzeme İstiyoruz

Myanmar'ı Geçen Hafta Sonu Yerle Bir Eden Nergis Kasırgasının Yol Açtığı Felaket İçin Aralarında Türkiye'nin de Bulunduğu Uluslararası Toplumun Yardım Çabaları Sürüyor.

Myanmar'ı geçen hafta sonu yerle bir eden Nergis kasırgasının yol açtığı felaket için aralarında Türkiye'nin de bulunduğu uluslararası toplumun yardım çabaları sürüyor.

Yangon'daki askeri cunta, bu yardımlar için memnun olduğunu ifade etti.

Açıklamada, "uluslararası topluma yardımı için müteşekkiriz, ancak bize yardım etmenin en iyi yolu personel gönderilmesinden ziyade malzeme şeklinde yapılması olacaktır" denildi.

Bu arada resmi basın, felakette ölen ve yaralananların sayısının 60 binden fazla olduğunu bildirdi. Basın, ölü sayısının 23.335, yaralı sayısının 37.019 olduğunu kaydetti.

BM'ye bağlı Dünya Gıda Programı (WFP) Dairesi, ''juntanın başkent Yangon'un havalimanında yardım kargolarına el koyması üzerine durdurduğu yardım sevkıyatına yeniden başlayacağını'' duyurdu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title