Haberler

Müzisyenin Meşhur Olma Çabası

Aydın'da Yöresel Türküleri Seslendirerek 2 Ayrı Kaset Çıkaran 50 Yaşındaki Bir Müzisyen Köy Köy Dolaşarak Kendisini ve Çıkardığı Kasetleri Tanıtmaya Çalışıyor. Müzisyenliğin Yozlaşmasından Şikayetçi Olan Nusret Sarıaydın İsimli Yerel Ses Sanatçısı, "Artık Günümüzde Dayısı Olmayan Bir Yere Gelemiyor. Kendime ve Sesime Güveniyorum, Ama Müzikte de Önce Fiziğe Bakıldığı İçin Gerçek Sanatçılar Hak...

Aydın'da yöresel türküleri seslendirerek 2 ayrı kaset çıkaran 50 yaşındaki bir müzisyen köy köy dolaşarak kendisini ve çıkardığı kasetleri tanıtmaya çalışıyor. Müzisyenliğin yozlaşmasından şikayetçi olan Nusret Sarıaydın isimli yerel ses sanatçısı, "Artık günümüzde dayısı olmayan bir yere gelemiyor. Kendime ve sesime güveniyorum, ama müzikte de önce fiziğe bakıldığı için gerçek sanatçılar hak ettiği yere gelemiyor" dedi.

1976 yılından beri müzikle uğraştığını, Ege Bölgesi'nde ve Aydın'da 31 yıldır özel gün ve düğünlerde hizmet verdiğini belirten Nusret Sarıaydın 2 ayrı kaset çıkarmasına rağmen kendisini tanıtamamaktan dert yandı. Bu güne kadar sesinden kazandığı para ile iki ayrı kaset yapan Nusret Sarıaydın, yeterince tanıtım yapamadığı için kaset satışları istediği oranda olmayınca kendi tanıtımını kendisi yapmaya başladı.

Germencik ilçesine bağlı Alangüllü köyünde düzenlen bir etkinlikte özel stand açarak 6 yaşındaki oğlu Alperen ile kasetinde yer alan parçaları canlı seslendirerek satış yapan Nusret Sarıaydın, kasetleri 2 YTL'den cdleri ise 5 YTL'den satışa sundu. Sesini ve sanatını güvendiğini ve bir çok ünlü ses sanatçısıyla yarışmaya hazır olduğunu belirten Sarıaydın "Türkiye'de maalesef her zaman zengin olan meşhur oluyor. Eğer benim de bir yerlerde dayım olsaydı veya zengin olsaydım en çok kaseti ben satardım. Ben fiziğimle değil sesimle sanat yapıyorum. Son yıllarda medyanın süslemesiyle ve dış güzellikleri ile meşhur olan bir çok sanatçıyı cebimden çıkarırım. Ama benim dayım yok" dedi.

Bu arada henüz 6 yaşında olmasına rağmen babasının söylediği yöresel türkülere ustalıkla ritim tutturarak davul çalan 6 yaşındaki Alperen Sarıaydın ise vatandaşların ilgi odağı oldu. Yöresel Türkülerin pop ve yabancı parçalara karşı unutulmaya yüz tutmasından da şikayetçi olan Sarıaydın aynı zamanda kültür hizmeti verdiğini de sözlerine ekledi.

(İK-YK)

19.03.2007 18:06 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title