Haberler

Müzik Akademisi Kuruluş Çalıştayı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Müzik Akademisi Kuruluş Çalıştayı yapıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Müzik Akademisi Kuruluş Çalıştayı yapıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezindeki çalıştayla yaptığı konuşmada, Trabzon'un 4 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olduğunu söyledi.

Trabzon'un kültür, sanat, insan sevgisi ve uygarlığın şehri olduğunu ifade eden Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Çocukluk yıllarımı Yomra Namık Kemal Mahallesi'nde geçirdim. Yazın fındık ocaklarında çalışırdım. Ben bu şehirde yetiştim. İlkokulu, ortaokulu, liseyi, ilk bitirdiğim üniversiteyi bu şehirde okudum. O yıllarda Faroz Mahallesi'nde kemençe var, evet kolbastı var ama benim çocukluğumda bayanlar orada keman çalardı. Yüzmeye indiğimizde o keman seslerini duyardık. Trabzon böyle bir şehir."

Gümrükçüoğlu, şehrin tarihi birikime kavuşarak gelişmesini istediğini, bunun için "ne yapalım?" diye düşündüklerini dile getirerek, bu düşünceyle "en estetik binayı müzik akademisine çalışma zemini yapalım.' diye yola çıktıklarını anlattı.

Trabzon Evi olarak değerlendirilen binayı müzik akademisi için ayırdıklarını dile getiren Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:

"Ümit ediyorum ki zamanla orası da yetmeyecek. Orası yetmeyecek olursa bilahare ne gerekiyorsa yapacağımı sizlerin huzurunda söylemek isterim. Avni Aker'in olduğu bölgede tasarruf sahibi TOKİ'dir. TOKİ, bizden burası için tasarım yapmamızı istedi. Yaptık, gönderdik. Bu tasarımda Yavuz Selim'in muhafaza edilmesi var. Avni Aker'in bir köşesi ile orada temsil edilmesi var. O alanda kültür-sanat-kütüphane olmasını öngördük. Orada müzik akademisine yine çalışma alanları ayırabileceğimizi de hesap ettik. Elbette o bölgede karar verici TOKİ'dir. Oradan kazanabileceğimiz yeri de yine müzik akademisine her zaman tahsis etmeye gayret ederiz. O olmasa da bütün Trabzon mekanlarında, elimizde ne imkanlar varsa bu güzel çalışma için devreye sokmaya kararlıyız."

Karadeniz Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü Müzikoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Abdullah Akat, Gümrükçüoğlu'na sanata desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Yaklaşık bir yıldır müzik akademisi üzerinde çalışmalar yaptıklarını belirten Akat, "Şehrimiz için çok önemli olduğunu düşündüğümüz bir yapının ilk adımını atmaktayız. Trabzon Büyükşehir Belediyemiz bize kucak açtı. Bu ihtiyacı ve düşüncemizi gerçekleştirmek üzere fikirlerimizi ilettiğimizde bunu çok olumlu karşıladılar. Büyükşehir Belediye Başkanımızın destekleriyle bu oluşumu bugüne taşımış olduk." dedi.

Çalıştaya, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri ile akademisyenler de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon Yomra Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title