Haberler

Müziğin Ruhu Taşta Şekil Bulacak

Müziğin ruhu taşta şekil bulacakTEKİRDAĞ - Tekirdağ'da bu yılki teması müzik olan 3.Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu ilk çekiç vurulmasıyla başladı.

Müziğin ruhu taşta şekil bulacak

TEKİRDAĞ - Tekirdağ'da bu yılki teması müzik olan 3.Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu ilk çekiç vurulmasıyla başladı.

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu açılışı, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ın yanı sıra 8 ülkeden gelen heykeltıraşlar ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetkililerinde katılımıyla gerçekleşti.

"Temamız müzik"

3.Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu açılışında konuşan Başkan Ekrem Eşkinat " Çok güzel bir gün, çünkü artık bir alışkanlık haline gelen Bisanthe Taş festivalinin 3.'sünü yapıyoruz. Bir şeyin ilkini yapmak bir heyecanla başlıyor. Ama bunu sürdürebilmek, bir standart haline getirebilmek, markalaştırmak oldukça önemli bu nedenle son derece mutluyuz. Bisanthe Taş Heykel sempozyumunun bu sene 3.sününde temamız müzik, 8 sanatçımız 41 ülkeden müracaat eden yüzlerce sanatçı ve eser arasından jürimiz tarafından seçildi. Küratörümüz Nermin Sözel 3 senedir beraber yol yürüyoruz. 8 sanatçımız müzik temasını işlerken, birde konuk sanatçımız ve küratörümüzün eseri ile birlikte toplamda 10 eseri 1 aylık uzun ve meşakkatli bir süreçte ham taşı yontarak bir heykel, bir sanat eseri haline getirecekler. Ben onlara şimdiden teşekkür ediyorum" dedi.

Küratör Nermin Sözel ise "Sizinle her sene bu aylarda bu sempozyumu paylaşıyoruz, giderken biz içimiz rahat gidiyoruz çünkü heykellerimizi sizin park ve bahçe alanlarınıza yerleştiriyoruz. Teşekkür ederim" dedi.

Nermin Sözel'in küratörlüğünü üstlendiği i 3. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu'na Beyaz Rusya'dan Viktar Kopach, Arjantin'den Laura Marcos, İsrail'den Tanya Preminge, Çin'den Lan Zhi Feng ve Jinxi Xu, Türkiye'den Evrim Çamoğlu, Kosta Rika'dan Ulises Jimenez, Gürcistan'dan Valeri Jikia ve Tayvan'dan Wang Biao katıldı.

3.Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu, Başkan Eşkinat ve diğer katılımcıların ilk çekici vurmasıyla başladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Ekrem Eşkinat Süleymanpaşa Tekirdağ Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title