Haberler

Müzelerde Yeni Kilit Sistemi Dönemi

Antalya Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürü Cemil Karabayram, müzelerde, yüksek güvenlikli yeni kilit sistemine ilk olarak Antalya'da geçileceğini belirtti.

Antalya Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürü Cemil Karabayram, müzelerde, yüksek güvenlikli yeni kilit sistemine ilk olarak Antalya'da geçileceğini belirtti.

Antalya, Isparta ve Burdur'da müzelerdeki eserlerin güvenliğinin artırılması amacıyla yeni kilit sistemleri konusunda bilgilendirilmesi ve müzelerde güvenlikli yeni teknolojik sistemlere geçilmesi amacıyla eğitim semineri düzenlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının talimatıyla Antalya Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilen seminerde, müze çalışanlarına yüksek donanımlı kilit sistemleri hakkında bilgi verildi.

Karabayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eserlerin güvenliğinin sağlanması adına kilit sistemlerinin değişmesi, modern görülebilir ve izlenebilir yeni bir sistemin oluşturulması için Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun talimatıyla bölgede eylem planı başlatıldığını söyledi.

Eser güvenliğinin sağlanmasının birinci hedefleri olduğuna değinen Karabayram, müzelerde elektrik, elektromanyetik ve mekanik sistemlerin bütünleştiği, kolay kontrol edilebilir, kimin nasıl hangi amaçla hedef noktaya gittiğini gösteren sistemler geliştirildiğini vurguladı.

Birçok müzede yüz binlerce taşınır kültür varlıklarının olduğunu anlatan Karabayram, şunları kaydetti:

"Kültür ve Turizm Bakanımız Numan Kurtulmuş'un öncülüğünde başlatılan çalışmalar kapsamında müzelerimizde yüksek güvenlikli yeni kilit sistemine geçilecek. Bu sistem, Türkiye'de ilk Antalya'dan başlıyor. Bu eserleri koruyan vitrinlerin kapı kilit sistemleri daha da modern ve akıcı, gelecek kuşaklara hitap edecek, daha iyi disiplinli çalışılabilecek sistem kurgulandı. Mevcut ve yeni yapılacak müzelerimizde eski güvenlik sistemleri kaldırıp, yeni kilit sistemlerinin gelmesi eser güvenliğinin en üst seviyede sağlanması için her türlü tedbir ve önlem alınmaya başlanmıştır. Türkiye'de bu çalışma bir ilk."

"Güvenlikli bir sistem"

Yeni geliştirilen sistem sayesinde müzelerin en güvenli şekilde korunabileceğine dikkati çeken Karabayram, kültürel miras olan eserleri hırsızlıklara karşı korumak için ilki gerçekleştireceklerini söyledi.

Karabayram, müzelerde kullanılacak yeni kilit sisteminin optik okuyucularla çalıştığını belirterek, "Bu kilidi kimin ne zaman, hangi saatte açtığını sistemden görebiliyorsunuz. Bu kilit sistemiyle beraber artık siz eserde hangi gün saat kaçta açtığını, ne zaman kapattığını görüyorsunuz. Sistem o giriş saatinin dışında açmaya kalkarsanız otomatik olarak kendisini kilitliyor, bir daha o sistemi kimse açamıyor. Bu durumda mekanizmadan ana yönetici tarafından sistemin kurgulanması gerekiyor. Ören yerlerinde de kamera sistemleri kuruldu." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Numan kurtulmuş Antalya Isparta Burdur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title