Haberler

Müzede Ziyaretçilere Salçalı Ekmek İkram Edildi

Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesi’nde gelenekler aslına uygun bir şekilde yaşatılmaya devam ederken, müzenin bahçesinde yapılan salçalı ekmek ziyaretçilere ikram edildi.

Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesi'nde gelenekler aslına uygun bir şekilde yaşatılmaya devam ederken, müzenin bahçesinde yapılan salçalı ekmek ziyaretçilere ikram edildi.

Bilecik Belediyesi tarafından kente kazandıran Yaşayan Şehir Müzesi farklı bir çalışmaya imza atarak, gelen misafirlerine müzenin bahçesinde salça yaptı. Sabahın erken saatlerinde odun ateşinin üzerinde kaynayan salça köy ekmeğinin üzerinde müzeye gelen ziyaretçilere ikram edildi.

"Bugün müzemize gelen ziyaretçilerimize salçalı ekmek ikram edeceğiz"

Domatesi kevgirden geçirerek yaptıkları etkinlik hakkında bilgi veren Yaşayan Şehir Müzesi Müdüresi Yurdanur Kırlı, "Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesi'nde geleneklerimizi yaşatıyoruz. Geçen hafta aşure ikram ettik. Bu hafta da müzeye gelen ziyaretçilerimize salçalı ekmek ikram edeceğiz. Dünden domateslerimizi aldık. Bu domateslerimiz uzun salçalık domates adında bilenen domates. Domateslerimizi akşamdan güzelce yıkayarak doğradık. Doğradığımız domatesleri bu sabah odun ateşinde kaynattık. Sonra domatesler kaynağınca kazanımızı ateşten indirerek, kevgirden geçirdik. Kevgirden geçirdiğimiz domatesleri kazanımıza tekrar alarak kaynatmaya başladık. Takriben 2 saat sonra salçamız hazır olacak. Bugün müzemize gelen ziyaretçilerimize salçalı ekmek ikram edeceğiz. Köylerimizde bir fırın ekmek yaptırdık. Onları güzelce keserek hazır hale getirdik. Salçamız da olunca üzerine sürerek, gelen misafirlerimize ikram edeceğiz" dedi.

"Tüm çocuklarımızın şevkle, keyifle yiyerek büyüdüğü, bizlerin de önem verdiği bir yiyecek"

Müzeye gelen ziyaretçilere kendi elleriyle salçalı ekmek dağıtan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, "Yaşayan Şehir Müzemizde 'Geleneklerimizi Yaşatıyoruz' anlayışı çerçevesinde bu haftaki etkinliğimiz Bilecik için çok önemli olan salça yapımı ve ikramı. Yaşayan Şehir Müzemizde her hafta mevsimsel olarak, şartlara göre bir etkinlik gerçekleştiriyoruz ve toplumumuzun gelenek, göreneklerini uygulamalı olarak gelen misafirlerimize aktarıyoruz. Önceki hafta aşure geleneğimizi gerçekleştirdik. Aşureyi bizzat müzemizin bahçesinde kaynatarak çalışma arkadaşlarımız başarılı bir şekilde uyguladılar. Bu hafta da Bilecik için çok önemli olan ve her ailenin eylül ve ekim ayları içerisinde yaptığı salçayı uyguladık. Domatesten ve biberden salça yapımına ilişkin olarak bugün de burada çalışma arkadaşlarımız akşamdan itibaren yapacakları salçanın malzemelerini bizzat hazırladılar. Burada gelen misafirlerimiz ile birlikte salçayı kaynatarak dönüşümünü sergilediler. Misafirlerimizle birlikte bu salçanın sunumunu da gerçekleştiriyoruz. Gerçekten Bilecik'te ne kahvaltı sofraları ne de yemeklerimiz geleneksel salçamız olmadan tadını bulması mümkün değil. Onun için biz de bunu müzemize gelen misafirlerimize bu şekilde anlatıyoruz. Oldukça lezzetli ve tüm çocuklarımızın şevkle, keyifle yiyerek büyüdüğü, bizlerin de önem verdiği bir yiyecek. Vazgeçemediğimiz bir yiyecek. Müzeyi ziyarete Bursa'dan, İstanbul'dan, Konya'dan gelen misafirlerimiz de büyük bir keyifle ekmeklere sürülen salçaları tattılar. İlgiyle yapılışını izlediler. Yaşayan Şehir Müzemizde önümüzdeki günlerde bu tür geleneksel etkinlikler yaparak, geleneklerimizi yaşatmaya devam edeceğiz" dedi.

Öte yandan, çeşitli illerden müzeye ziyarete gelen misafirler salçalı ekmeği zevkle yiyerek, lezzetin harika olduğunu söylediler. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bilecik Kırlı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? SURVIVOR YAMAN KİMDİR? Survivor All Star Yaman Keleş kaç yaşında, nereli? 2024 YKS NE ZAMAN? YKS'ye kaç gün kaldı? TYT- AYT- YDT hangi tarihte yapılacak? Survivor'da Yaman mı elendi? 2024 Survivor All Star'da eleme öncesi adaya kim veda etti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title