Haberler

Müzede Bayram Sevinci

Güncelleme:

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda müzelerden çocuk cıvıltıları yankılandı. Minikler bayramlarını coşkuyla kutladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Daire Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren müzeler ve kültür merkezileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda kapılarını minik ziyaretçileri için açtı.Müzelerde gerçekleştirilen 23 Nisan kutlamaları renkli görüntülere sahne olurken, minikler bayramlarını coşkuyla kutladı.

Çocukların neşesi 'Karagöz Gölge Oyunu'

Bursa'nın somut olmayan kültürel mirası Karagöz Gölge Oyunu İznik Çini Müzesi'nde çocuklarla buluştu. Karagöz Müzesi Hayalileri'nin bayrama özel gösterileri ile minikler doyasıya eğlendi.Çocukların ilgiyle izledikleri gölge oyunu gösterisi iki seans halinde gerçekleştirildi.

Anlamlı sergi

Vakıf Kültürü Müzesi'nde ise bayrama özel"Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Yılı, Bilim İnsanlarımız Resim Sergisi" izlenime sunuldu. Vakıf Kültürü Müzesi ile Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi'nin ortaklaşa hazırladığı sergi, 2019'un Cumhurbaşkanlığı tarafından Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Yılı olarak ilan edilmesinden yola çıkılarak hazırlandı. Sergide öğrenciler, İbni Sina, Farabi, Piri Reis gibi dünyaca tanınmış İslam âlimlerini yaptıkları resimlerin yanında tiyatral bir sunumla konuklara anlattı. Serginin açılışında söz alan Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi Görsel Sanatlar Öğretmeni Reyhanî Akın; "Yazık ki birçoğumuz, Müslüman bilim adamlarının çalışmalarını bilmiyoruz. Hâlbuki tıp alanında, Matematik, Geometri, Fizik, Kimya ve Astronomide önemli çalışmaların yapıldığı bir gerçektir. Bu bağlamda Müslümanların bilim dünyasına katkıları mahiyetinde onların icat ve buluşlarının daha iyi anlaşılması ve yeni nesillere aktarılması için bu sergiyi hazırladık" diye konuştu. Sergi 29 Mayıs 2019 tarihine kadar gezilebilecek.

Çocuklar Bıçak Müzesi'ni resmetti

Bursa'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının bir diğer adresi ise Bursa Bıçak Müzesi oldu. 'Çocuklar Bıçak Müzesi'ni Resmediyor'projesi kapsamında açılan sergi ilgi gördü. Sergi açılışında Necatibey Kız Meslek Lisesi Yeme İçme Bölümü öğrencileri de konuklara meyve ikramında bulundu. Mehmet Aker, Celal Bayar, Tophane, Dörtçelik, Remzi Zümrüt, Yunus Emre, Erhan Nasyalçın ve Farabi ilkokullarından öğrencilerinin yanı sıra etkinliğe Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Halide Serpil Şahin ile Müzeler Şube Müdürü Muhterem Çevik de katıldı.Etkinliğe katılan okullar adına söz alan Farabi İlkokulu Müdürü Atila Yucak,Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a müzeleri çocuklara sevdirdiği ve öğrencilerin müzelerde vakit geçirmesine olanak sağladığı için teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title