Haberler

Müzebüs'ün Yeni Dönem Eğitim Yolculuğu Başlıyor!

Güncelleme:

Rahmi M. Koç Müzesi koleksiyonundan seçilmiş 70 objeyle Türkiye'nin her yanındaki öğrencilerle buluşan "Gezici Müze Müzebüs", 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı yolculuğuna başlıyor.

Yola çıktığı 2003 yılından bu yana 429 bin 780 öğrenciye ulaşan Müzebüs bu eğitim ve öğretim yılında 28 ilde 130 okulu ziyaret edecek. Türkiye'nin dört bir yanını dolaşacak Müzebüs'ün ilk durağı Erzincan olacak.

Rahmi M. Koç Müzesi'nin Gezici Müze Projesi "Müzebüs" 15 yaşında... Kısıtlı imkânlar, uzaklık gibi nedenlerle müzeye gelemeyen öğrencilere ulaşmak amacıyla Rahmi M. Koç Müzesi'nin 2003 yılından bu yana sürdürdüğü gezici müze geleneği 'Müzebüs' bu eğitim öğretim yılında da yollara düştü. 2003 yılında turlarına başlayan Rahmi M. Koç Müzesi'nin gezici müze projesi Müzebüs, o günden bu yana 406 şehri ziyaret etti ve toplamda 14 bin 388 kilometre yol kat etti. Yola çıktığı günden bu yana 2002 okulun 429.780 öğrencisine ulaşan gezici müze, bu yıl da 28 ilde 130 okul ve 30 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.

2017-18 eğitim ve öğretim yılında Türkiye'nin dört bir yanındaki öğrencilerle buluşacak olan Müzebüs'ün ilk durağı Erzincan olacak. Müzebüs'ün Erzincan turu, 19 Eylül tarihinde Merkez Osmangazi İlkokulu ile başlayacak. Müzebüs, 20 Eylül tarihinde Merkez Mehmetçik Ortaokulu'na ve son olarak 21 Eylül tarihinde Merkez TEGV'e konuk olacak.

MÜZE GÖRMEYEN ÇOCUK KALMAYACAK

Müzebüs'ün zor koşullar altında en ücra noktalara dahi ulaştığını vurgulayan Rahmi M. Koç Müzesi Eğitim Danışmanı Emine Bayram, "Müzebüs, maddi olanaksızlıklar veya uzaklık sebebiyle müzemizi ziyaret edemeyen çocuklara müzenin sunduğu imkânları tattırmak, öğrencilere eğitim alma şansını vermek için 15 senedir seyahat ediyor. Bu girişimle ülkemizin dört bir yanındaki binlerce çocuk hem müzemizin koleksiyonlarını tanıyor hem de o ana kadar hiç görmedikleri objeler ve etkinliklerle unutamayacakları bir derse katılmış oluyorlar" dedi.

Eğitim-öğretim yılı boyunca yaz kış, köy kasaba demeden ilerleyen Müzebüs'te ulaşım, iletişim, kuvvet-hareket ve çevre bilinciyle ilgili teknolojik gelişimi gösteren 70 obje sergileniyor. Bu objeler arasında buhar makinesi, kronometre, radyometre, telgraf, gramofon, güneş saati, güneş pilli araba vb. bulunuyor. Müzebüs'ün ziyaret rotasında yer alan okullar milli eğitim müdürlükleri ile irtibata geçilerek belirleniyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Erzincan Türkiye Eylül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title