Haberler

Müzebüs Eskişehirli Öğrencilerle Buluşacak

Rahmi Koç Müzesi koleksiyonundan seçilmiş 70 objenin bulunduğu gezici müze Eskişehir'de öğrencilerle buluşacak.

Rahmi Koç Müzesi koleksiyonundan seçilmiş 70 objenin bulunduğu gezici müze Eskişehir'de öğrencilerle buluşacak.

Eğitim-öğretim yılı boyunca Türkiye'yi gezen Müzebüs'te 70 obje sergileniyor. Bu objeler arasında buhar makinesi, kronometre, radyometre, telgraf, gramofon, güneş saati, güneş pilli araba bulunuyor. Müzebüs'ün ziyaret rotasında yer alan okullar, Milli Eğitim Müdürlükleri ile irtibata geçilerek belirleniyor. 4 Kasım'da Eskişehir'de Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezi ile başlayacak Müzebüs ziyaretleri sırasıyla 5 Kasım, İnönü ilçesindeki İnönü Vehbi Koç Ortaokulu, 6 Kasım Oklubalı Sabri Kahvecioğlu Ortaokulu, 7 Kasım Mihalgazi ilçesindeki Mihalgazi Ortaokulu ve 8 Kasım'da Alpagut Ortaokulu ile devam edecek.

Müzebüs'ün zor koşullar altında en ücra noktalara dahi ulaştığını vurgulayan Rahmi Koç Müzesi Eğitim Danışmanı Emine Bayam, "Öğrencilerin isteklerine ve hayallerine kulak veriyoruz. Derslerde gördükleri konuları gözlerinde canlandırabilmeleri güç olabiliyor. Objeleri birebir gördüklerinde ise hem derslerini hem de hayatı çok daha iyi kavrayabiliyorlar" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mihalgazi Eskişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title