Haberler

Müvekkilini 'Mühendis Ama Saf' Diye Savundu

Antalya'da kendisini milletvekili yakını olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla tutuklu yargılanan 48 yaşındaki B.S. ile mühendis sevgilisi 50 yaşındaki S.A. duruşmada birbirlerini suçladı

Antalya'da kendisini milletvekili yakını olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla tutuklu yargılanan 48 yaşındaki B. S. ile mühendis sevgilisi 50 yaşındaki S. A. , duruşmada birbirlerini suçladı. S. A. 'nın avukatı Fatih Ardıç müvekkilini, "Mühendis, ama saf" diyerek savundu. Antalya Bayındırlık İl Müdürlüğü'nde memur olarak çalışan B. S. 'nin, kendisini 'AK Parti Mardin Milletvekili Süleyman Çelebi'nin yeğeni olarak tanıtırken, Antalya Tarım İl Müdürlüğü'ndeki mühendis sevgilisi S. A. ve Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde polis memuru olarak çalışan kız kardeşi 38 yaşındaki S. A. 'nın yardımıyla, onlarca kişiyi 2 ve 4 bin Euro karşılığı iş bulma vaadiyle dolandırdığı öne sürüldü. İddia üzerine B. S. ve sevgilisi S. A. , geçen Ocak ayında gözaltına alındıktan sonra sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı. İki sanık hakkında 18 kez, 'Nitelikli dolandırıcılık' suçunu işledikleri iddiasıyla 126'şar yıl hapis cezası ve 5'er bin güne kadar adli para cezası istemiyle dava açıldı.

Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki başlayan davanın ilk duruşmasına tutuklu yargılanan B. S. ve sevgilisi S. A. ile tutuksuz yargılanan polis memuru S. A. , katıldı. Duruşmasında iki sevgili, birbirlerini suçladı. Bir süre önce eşinden boşandığını, bir arkadaş toplantısında kendisini bekar olarak tanıtan ancak, sonradan evli olduğunu öğrendiğini B. S. ile uzun süreden bu yana ilişkileri olduğunu belirten mühendis S. A. , duruşmada şunları söyledi:

"Bu adam beni tatlı vaatlerle, beni çok sevdiğini söyleyerek kandırdı. Kendisini çok zengin biri olarak tanıttı. Büyük S. aşiretine mensup, üstelik milletvekili Süleyman Çelebi'yi de amcası olarak tanıttı. Televizyonlardaki 'Sıla' dizisinin çekildiği evin de kendilerine ait olduğunu söylüyordu. Tüm yakınlarıma bizi Mardin'e götüreceğini ve oralarda gezdireceğini vaat ediyordu. Her milletvekilinin açıktan 2-3 kişiyi atama yetkileri olduğunu söylüyordu. İşe yerleştirmek için ise bazı masraflar yapılması gerektiğini söyledi. Bu masraflar için de 2-4 bin Euro arasında değişen paralar lazım olduğunu söyleyerek, herkesten para topladı. Paranın hepsini kendisi aldı. Benim hesabıma gelenleri bile ona verdim. Bazı mesai arkadaşlarım da buna şahittir, tayin için, açıktan atama için paraları hep o aldı. Aldığı paralarla kendisine bir cip aldı. "

Suçlamaları reddeden B. S. ise, kimseyi dolandırmadığını, para istemediğini ileri sürerken, "Kendisinin topladığı paraları şimdi ben almışım gibi gösteriyor. Ben kimseye de 'Milletvekili Süleyman Çelebi benim akrabam' filan demedim. Gönül ilişkim olan S. A. benim adımı kullanarak dolandırıcılık yapmıştır. Şimdi bu yaptığı dolandırıcılığı da benim üzerine yıkmaya çalışmaktadır" diye konuştu. Tutuksuz yargılanan polis memuru S. A. ise olaylarla hiç ilgisi olmadığını belirterek, "B. S. 'yi ablamla olan ilişkisinden dolayı tanıyorum. Bu adamın dolandırmadığı kişi kalmadı. Ablam, B. S. 'nin aldığı paraları hala ödemeye çalışıyor" dedi. Tutuklu yargılanan S. A. 'nın avukatı Fatih Ardıç, müvekkilinin mühendis, kız kardeşinin polis memuru olmasına rağmen son derece saf insanlar olduğuna dikkat çekerek, "Bu kişi, eşinden ayrılmış olan müvekkilime şefkatle yaklaşıp, onun bu safiyane duygularından faydalanmıştır" dedi. Duruşma, tanıkların dinlenmesi için 23 Haziran tarihine ertelendi.

- Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title