Haberler

Mutteki ve Gül Telefonda Görüştü

İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün Bir Telefon Görüşmesi Yaparak, Güncel Konularda Fikir Teatisinde Bulundukları Bildirildi.

İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün bir telefon görüşmesi yaparak, güncel konularda fikir teatisinde bulundukları bildirildi.

İran Resmi Haber Ajansı'nın (İRNA) bildirdiğine göre, Dışişleri Bakanı Gül ve İranlı meslektaşı Mutteki bugün bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede Gül'ün, Irak'taki istikrar ve güven meselesinin ele alındığı İran-ABD müzakerelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdiği belirtildi. Söz konusu müzakerelerin bölgede olumlu bir havanın oluşturulmasındaki önemine değinen Gül'ün, müzakerelerin devam etmesini ümit ettiği kaydedildi. Gül'ün görüşmede Mutteki'ye, Irak'ın Erbil kentindeki İran Konsolosluğu'nda

görevli 5 İranlı diplomatın ABD'liler tarafından kaçırılmasının kabul edilebilir bir tarafı olmadığını aktardığı belirtildi. İran'ın AB ile müzakerelerde Ankara'yı seçmesinden dolayı Gül'ün Mutteki'ye teşekkür ettiği de belirtildi. Mutteki'nin de iki ülke arasındaki ticari ve siyasi ilişkilerin gelişmesinden duyduğu memnuniyeti Gül'e ilettiği ifade edildi. Haberde Mutteki'nin, ABD'nin yasadışı yollarla İranlı diplomatları kaçırması ve yıllardır İran aleyhine propaganda için kongrede resmi olarak bütçe

ayırmasına rağmen, İran'ın Irak halkının ve devletinin çağrısına icabet ederek ABD ile müzakerelere başladığını Gül'e ilettiği bilgisine yer verildi. İranlı bakanın, Irak'ın toprak bütünlüğüne ve bağımsızlığına olan desteklerini sürdürmekte kararlı olduklarını Gül'e aktardığı bildirildi.

Haberde, telefon görüşmesinin hangi tarafın isteği üzerine gerçekleştiği bilgisine yer verilmedi.

(SS-OYK-OYK-SN-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title