Haberler

Mutlu Olmak İçin Engel Yok

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde bir araya gelen İzmirli engelliler gönüllerince eğlendi, 'engel kalplerde' mesajı verdi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde bir araya gelen İzmirli engelliler gönüllerince eğlendi, 'engel kalplerde' mesajı verdi. Çeşitli dans gösterilerinin ardından Boccia sporu yapan engelliler 'Mutlu olmak için engel yok' dedirtti.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle İzmir'de Celal Atik Spor Salonu'nda etkinlik düzenlendi. Onlarca görme engellinin katıldığı etkinlikte, engelliler dans etti, şiirler okudu. Etkinlik boyunca dans edip eğlencenin tadını çıkaran engelliler, daha sonra ağırlıklı olarak bedensel engellilerin oynadığı Boccia sporu yaptı. Boccia sporu ile hayata yeniden tutunan engelli ve engelli aileleri, spor sayesinde hayata tutunduklarını ifade etti. Etkinlikte ayrıca, hayatını kaybeden Boccia sporcusu Celal Akdeniz'in annesi Melahat Akdeniz'e plaket takdim edildi.

İŞARET DİLİYLE İSTİKLAL MARŞI

İzmir Vali Vekili Adem Karahasanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkanekili Sırrı Aydoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İzmir İl Müdürü Zafer Yıldırım, engelli dernekleri temsilcileri, engelliler ve aileleri etkinliğe katıldı. Tarz Dans Gençlik ve Spor Kulübü'nün dans gösterisi ile Balçova Belediyesi Engelliler Halk Oyunları ekibinin halk oyunları gösterisi izleyicilerden yoğun alkış alırken, bütün konuşmalar konuklara işaret diliyle aktarıldı. İstiklal Marşı okunurken, Tülay Aktaş İşitme Engelliler İlkokul ve Ortaokulu öğrencilerinin işaret diliyle marşa eşlik etmesi dikkat çekti.

GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİNİN KONUŞMASI ETKİNLİĞE DAMGA VURDU

3 Aralık Dünya Engelliler Günü programında konuşma yapan 13 yaşındaki Gizem Ergün, salonda duygu dolu anlar yaşanmasına neden oldu. Aşık Veysel Görme Engelliler Ortaokulu öğrencisi Gizem, şöyle konuştu: "Temeli hazırlanmamış kaynaştırma eğitimi, bizim gibi başarıya ulaşabilecek öğrencilerin kaybedilmesidir. Sırf engelli kadrosu dolsun diye herhangi bir işte çalışmak istemiyorum. Ben de memleketime ve insanlara yardım etmek istiyorum. Biz, sadece engelinden ibaret bireyler değiliz, fırsat verilirse çok şey yapabiliriz. Yaşantımda engellenmediğim sürece ben de yaşamımı sizlerle sürdürebilirim. Gelip engebeyi önümüzden kaldırarak değil, engebeyi nasıl kaldıracağımızı öğrenerek destek olabilirsiniz."

BOCCİA SAYESİNDE KONUŞTU

Dans gösterilerinin ardından verilen molada sahneye fırlayan engelliler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü dakikalarca dans ederek kutladı. Dansın ardından Konak Engelliler Merkezi Boccia öğrencileri tarafından Boccia sporu yapıldı. Ağırlıklı olarak bedensel engelliler tarafından yapılan sporun engellileri yeniden hayata bağladığını belirten Engelsiz İzmir Yürütme Kurulu Üyesi Metin Çınar, "Boccia, çocuklarımızın zekalarını geliştirmesinde, hayata bağlanmalarında, el ve göz koordinasyonu sağlamalarında yardımcı oluyor. Berrin adlı arkadaşımız konuşmakta güçlük çekerken, şuan Boccia sayesinde hayata tutundu, telefon görüşmelerini yapıyor ve '2 saat de olsa özgürlüğüme kavuştum' diyor. Boccia böyle bir spor" diye konuştu.

"MUTLUYUM, ÖZGÜRÜM"

Boccia sporu ile 2 buçuk yıldır ilgilendiğini söyleyen 22 yaşındaki engelli Özgür Barış Bilgiç ise Boccia sporu yapmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, "Mutluyum, özgürüm. Arkadaşlarım var" dedi. Boccia sporu sırasında oğlunun topu atması için yardımda bulunan baba Mustafa Bilgiç ise, "Üç haftalık bir milli takım kampı yaşadı. Çok mutlu faaliyetlerinden dolayı. Kişisel gelişimine katkı oluyor. Antrenman gününü heyecanla bekliyor" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dünya Engelliler Günü Celal Atik İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title