Haberler

Mutki'de TOKİ Kuraları Çekildi

Güncelleme:

Bitlis'in Mutki ilçesinde Toplu Konut İdaresi ve Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen konutların kuraları çekildi.

Bitlis'in Mutki ilçesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen konutların kuraları çekildi.

Yoksul grubu projesi kapsamında, Mutki ilçesindeki 128 konut için kura çekimi Belediye Sosyal Tesislerinde hak sahiplerine teslimi töreni düzenlendi. Törende konuşan Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcısı Ümit Güneri, TOKİ'nin 128 adet yoksul grubu projesi kapsamındaki 2+1 dairelerinin hak sahiplerini belirlemek için burada bulunduklarını ifade etti. Güneri, "Yapılan 128 adet konuttan engelli vatandaşlara yüzde 10 oranında hak ayrıldı. Sosyal Devlet ilkesi gereği gıda, yakacak, barınma, eğitim ve sağlık yardımları da yapılıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın himayesinde yürütülen Aile Sosyal Destek Programı'nın (ASDEP) iki pilot ilde uygulanmaya başlandı. Aile bütünlüğünün korunması, güçlü ve mutlu aileler için herkesin sağlık alanında aile hekimi varsa bundan sonra aile sosyal destek uzmanları da olacak" dedi.

Mutki Belediye Başkanı Vahdettin Barlak ise yaptığı konuşmada, TOKİ ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ilçede yapımı tamamlanan ve bugünde kurası çekilen 128 adet yoksul grubu konutunun hak sahiplerine hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

İlçe Kaymakamı Oğuzhan Bulut ise "Bugün Mutki'miz için tarihi ve önemli bir gündür. Sosyal dönüşüm ve değişimin en önemli bileşeni olan konut sahibi olmanız, sağlıklı bir çevrede yaşama, çocuklarımızın daha iyi yetiştirilmesi, daha iyi sosyal alanların sağlanması açısından Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından konutlar yapıldı. Alt gelir gruplarımız, sosyal bakımdan durumu iyi olmayan vatandaşlarımıza hizmet sunuyor. Ben İlçe Kaymakamınız olarak Sayın Başbakanımızın ve emeği geçen herkese bize sağladığı bu imkanlardan dolayı sizler adına teşekkür ediyorum. Çünkü sağlıklı olmayan, sosyal ve ekonomik bakımdan iyi olmayan bir konut mekanının ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Çocuklarımızın yetiştirilmesi bakımından, dönüşüm bakımından ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu kurada evlerine sahip olacak olan sizlere hayırlı olmasını diliyor, kuranın herkese hayır getirmesini diliyorum" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bitlis Mutki Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title