Haberler

Müthiş Mücadeleyi İtalya Kazandı

Güncelleme:

EURO 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası 2. yarı final maçında İtalya, Almanya'yı yenerek adını finale yazdırdı.

Daha önce Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası maçlarında Almanya'yla 7 kez karşılaşan ve hiç yenilmeyen İtalya, tarihi yine tekerrür ettirdi. Gök Mavililer, Balotelli'nin golleriyle Panzerler'i 2-1 mağlup ederek finalde İspanya'nın rakibi oldu.

'Süper Mario'nun ilk yarıda attığı 2 golle soyunma odasına geride giren Almanya, ikinci yarıda bir çok pozisyon yakalasa da kaleci Buffon'u geçemedi. Panzerler'de Mesut Özil de bekleneni veremeyince, final vizesini İtalya kaptı.

Maçın ilk net gol pozisyonunu henüz 5. dakikada Almanlar yakaladı. Soldan kullanılan köşe vuruşunda altıpas üzerinden Hummels vurdu, ancak kaleye giden topu çizgi üzerinden Pirlo çıkardı.

12. dakikada bu kez sağdan Boateng'in ortaladığı topu Buffon sektirdi, ancak savunmada Barzagli son anda topu kornere çeldi. Pirlo'nun önderliğinde ataklarını şekillendiren İtalya ise ilk dakikalarda uzaktan şutlar ve savunmanın arkasına Balotelli'ye atılan toplarla gol aradı.

SÜPER MARİO SAHNEDE

20. dakikada sol kanatta iki kişi arasından nefis sıyrılan Cassano, aynı güzellikte bir orta çıkardı. Orada hazır bulunan Balotelli de güzel bir kafa vuruşuyla İtalya'yı 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra sazı eline alan Mesut Özil, Almanya hücumlarına yön verdi. Ancak Panzerler, Buffon'un kalesini bir türlü geçemedi.

Ancak dakikalar 36'yı gösterirken sahneye yine 'Süper Mario' çıktı. Orta sahadan Montolivo'nun gönderdiği nefis pasta topla buluşan Balotelli, ceza sahasına girmeden mükemmel vurdu ve topu 2. kez ağlara gönderdi. Almanya'nın kalecisi Neuer ise bu şut karşısında sadece kolunu kımıldatabildi.

ALMANYA HIZLI BAŞLADI

İkinci yarıya beklendiği gibi hızlı başlayan taraf Almanya oldu. 55'te sağ kanattan harika hareketlerle son çizgiye inen Mesut, pasını Khedira'ya verdi. Ancak İtalya savunması son anda araya girdi ve tehlikeyi uzaklaştırdı. 62'de Reus'un nefis frikiğini Buffon aynı güzellikte çıkarınca Almanya yine golü bulamadı.

PENALTI YETMEDİ

Kalan dakikalarda da Buffon kalesinde devleşmesi ve İtalyan savunmasının hatasız oyunu devam edince aradığı golü bir türlü bulamadı. Dakikalar 90+1'i gösterirken Barzagli'nin eline çarpan top Almanya'ya penaltı kazandırdı. Topun başına geçen Mesut Özil de Buffon'u geçerek farkı bire indirdi.

Kalan az zamanda İtalya kalesine müthiş bir baskı kuran Almanya süre yetmeyince karşılaşma İtalya'nın zaferiyle sonuçlandı.

Yarı finalde Almanya'yı 2-1 mağlup eden İtalya, bu sonuçla finalde İspanya'nın rakibi oldu. Avrupa'nın en büyüğü, 1 Temmuz'da Kiev'de oynanacak olan finalin ardından belli olacak.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Mesut Özil Almanya İtalya Spor Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title