Haberler

Mutfağın Yıldızları GAÜN'de Buluştu

Güncelleme:

Yurtiçi ve yurtdışından gelen çok sayıda mutfak şefleri ile Türkiye'nin çeşitli illerinden davet edilen aşçılık veya mutfak eğitimi veren üniversite ve lise öğrencilerine, eğitimcilerine dünyanın kendi adıyla anılan tek mutfağına sahip kenti Gaziantep'in mutfak kültürü, yöresel lezzetleri, kentin tarihi dokusunun tanıtılması amacıyla hazırlanan festival GAÜN Anfi Tiyotro'da gerçekleştirildi.

Festivalde; üniversiteli yıldızlardan geleneksel lezzetler yarışması, nineler ve torunlar yemek yarışması, şefler ve down sendromlu öğrenciler yemek gösterisi gibi çok sayıda yarışma ve etkinlik düzenlendi. Tüm gün süren üç kategoride gerçekleştirilen yemek yarışmalarının sonunda GAÜN Anfi Tiyotro'da düzenlenen törende dereceye girenlere ödülleri takdim edildi

Başlangıç kategorisinde Aydın Menderes Üniversitesi Ekibi, Ana Yemek Kategorisinde Harran Üniversitesi, Tatlı Kategorisinde Adıyaman Üniversitesi ekibi birinci oldu. Genel klasmanda, jürinin bütün yemeklerin puanlarını değerlendirmesi sonucunda birinci olan Adıyaman Üniversitesi'ne ödüllerini Göreme Belediye Başkanı Nuri Çingil tarafından verildi. İkinci olan Harran Üniversitesi'ne ödüllerini Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıkgöz tarafından verilirken Nevşehir Üniversitesi ise üçüncü oldu. Ödülünü Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürü Hülya Yıldız tarafından verildi. Okan Üniversitesi'ne ise TAFED Milli Takım Üyesi Duygu Tuğcu tarafından Jüri özel ödülü takdim edildi.

Yarışma öncesinde Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıkgöz, genç şefler Rafet İnce, Cüneyt Asan 97 ünlü şefle GAÜN Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu öğrencileriyle bir söyleşi gerçekleştirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Adıyaman Üniversitesi Harran Üniversitesi Gaziantep Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title