Haberler

Mutafyan'dan Patrikhane'de İftar Yemeği

Patrikhane'de İftar Daveti Düzenleyen Türk Ermenileri Patriği Mesrob Mutafyan, "Yurt Dışındaki İnsanlar Ne Derlerse Desin Biz Burada Tek Vücuduz. Hepimiz Bu Ülkenin Çocuklarıyız, Gidecek Başka Herhangi Bir Yerimiz Yok" Dedi.

Patrikhane'de iftar daveti düzenleyen Türk Ermenileri Patriği Mesrob Mutafyan, "Yurt dışındaki insanlar ne derlerse desin biz burada tek vücuduz. Hepimiz bu ülkenin çocuklarıyız, gidecek başka herhangi bir yerimiz yok" dedi.

Patrikhane Merkez Kilisesi Salonu'nda düzenlenen iftar yemeğine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Müftü Yardımcısı Mehmet Aşık, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Hüseyin Hatemi ve diğer davetliler katıldı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'nun mesajının okunduğu program, kilise içinde ezanın okunmasıyla başladı.

Ezanın okunmasıyla başlayan yemekte bir konuşma yapan Türk Ermenileri Patriği Mesrob Mutafyan, "Ülkemizde aynı havayı soluyan bizlerin aynı iftar sofrası etrafında toplanması aslında bir o kadar normal. Ramazan ayının bereketiyle hayırlara vesile olmasını dilerken, tutulan orucun ve diğer ibadetlerin taksiratlarımızın affı sağlamasını diliyorum" dedi.

Yaptığı konuşmada birlik mesajı veren Mutafyan, "Yurt dışındaki insanlar ne derlerse desin biz burada tek vücuduz. Türkiye Cumhuriyeti'nin çıkarları bizim çıkarlarımızdır. Hepimiz bu ülkenin çocuklarıyız, gidecek başka herhangi bir yerimiz yok. Atatürk'ün 'Yurtta sulh, cihanda sulh' sözü bir yandan yüreklerimize işlerken, diğer taraftan da kalleşçe şehit edilen güvenlik görevlilerimizi de rahmetle anıyoruz. Bu iftar sofralarında ayrım yapmadan tek bir Allah inancıyla, kardeşlerimizin sevgi ve huzur

içinde oruçlarını açmaları vesilesiyle bir arada bulunuyoruz. Allah'tan barış ve huzur niyaz ederken, bunun büyük çapta da bizlerin elinde olduğunu biliyoruz" diye konuştu.

Mustafa Sarıgül de Ramazan ayının getirdiği kaynaşma ve birliktelik duygusunun son derece önemli olduğunu belirterek, hiçbir ayrım yapmadan herkesin birbirine hoşgörü göstermesi gerektiğini ifade etti.

(EE-ED-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title