Haberler

Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali Çeşitli Etkinliklerle Başladı

Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali'nin 54.'sü düzenlenen açılış töreni ile başladı.

Tarihi Karacaoğlan Çınaraltı Parkı'nda düzenlenen açılış törenine, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, Mut İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, İlçe Emniyet Müdürü Murat Güney, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, "İlçede yıl 12 ay dişini tırnağına takan adeta toprağı tırnağıyla kazıyan çiftçilerimizin mutlu olduğu gerçekten sevindiği ve bu sevincin sonunda da böyle bir festivali hak ettiklerini düşünüyorum. 90–100 bin ton civarında rekolte bekliyoruz. Geçen yıla göre üretim yarı vaziyette. Buna rağmen ihracatta 40 bin ton civarında bir satış yani rekolte bekliyoruz. Sezona 15–20 gün önce girdik. Şu ana kadar çok şükür beklentimizin normalinde giden bir satış meydana geldi. Karacaoğlan'ın yaşayıp hayatını sonlandırdığı ve Karacaoğlan'ın mekanı olan ve Karacaoğlan'ın başkentiyiz. Ayrıca Türkiye'de biliyorsunuz 2 çeşit kayısı vardır. Biri kurutmalık biri sofralık. Biz sofralık kayısının Türkiye'deki tüketiminin yüzde 70'ini bu ilçede gerçekleştiriyoruz. Biliyorsunuz bu ilçede Cenabı Allah'ın verdiği ve Türkiye genelinde ender bulunan bir iklim var. Bundan dolayı Mut ilçesindeki kayısının bir kere renk farkı, damak zevki ve aroması Türkiye genelinde bulunan kayısılara göre çok önde oluyor. Onun için bu farkındalığımızdan dolayı sofralık kayısının da başkentiyiz. Bu ilçede bir diğer ana ürün olan zeytin ve zeytinyağı var. Dünyada ve Türkiye'de ilaçsız zeytinin üretildiği, asidi sıfır noktasına yaklaşan Türkiye'de tek zeytin ve zeytinyağının olduğu ilçeyiz. Bu farkındalığımızdan dolayı biz Türkiye de zeytinin hem başkentiyiz hem de anavatanıyız" dedi.

Konuşmanın ardından, konuklara günün anısına verilen plaketlerin ardından düzenlenen Mut Belediyesi Halkoyunları Topluluğu gösterisi, Anamur ve Toroslar Belediyesi Halkoyunları gösterisi ve kayısı yeme yarışmasının ardından protokol bereket için dilek havuzuna kayısı döktü. 3 gün sürecek etkinliklerde, akşam bölümünde ise Musa Eroğlu Sevgi Parkı'nda, Kıraç ve Sevcan Orhan konser verecek.

Festivalin ikinci günü gündüz bölümünde karakucak güreş müsabakası, Mut Çıtlık dergisi kaval çalma gösterisi ve halk koşusu yapılacak. Akşam bölümünde Savaş Korkmaz, Özgür Şahinsoy, İlyas Yalçıntaş ve Burcu Güneş konser verecek.

Festivalin üçüncü gününde trap atış yarışması, güreş müsabakaları final karşılaşması, sportif etkinlikler ve madalya töreni düzenlenecek. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karacaoğlan Türkiye Anamur Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title