Haberler

    Musul Operasyonunda Son Durum

    Musul operasyonları kapsamında Irak ordu güçleri tarafından DEAŞ'tan temizlenen Musul'un Nemrud kasabasına bağlı köyler terör örgütünün havan topu saldırılarına maruz kalıyor.

    Musul operasyonları kapsamında Irak ordu güçleri tarafından DEAŞ'tan temizlenen Musul'un Nemrud kasabasına bağlı köyler terör örgütünün havan topu saldırılarına maruz kalıyor.

    Irak ordusu 3. Tugay Komutanı Yarbay Amir Casim, AA muhabirine yaptğı açıklamada, "Musul operasyonu kapsamında bölgede DEAŞ kontrolündeki 23 köyün kurtarılmasından sorumluyuz. Bölgede kurtardığımız Kahhara, İbharim Halil ve Adle köyleri zaman zaman yakın mesafedeki DEAŞ militanlarının havan topu saldırısına uğruyor. Operasyona şimdilik iki gün ara verdik ama bölgede DEAŞ tehdidine son vermekte kararlıyız." diye konuştu. Operasyon sırasında en büyük engellerinin bomba yüklü araç ve canlı bombalar olduğunu belirten Yarbay Casim, "DEAŞ, çatışma gücünü kaybetmiş. Bu savaşta intihar eylemcileri ve bomba yüklü araçları kullanıyor. Bu yöntem ilerlememizi yavaşlatıyor ama durdurmuyor. Hava desteğini beklediğimiz kadar alamıyoruz. Buna rağmen hava saldırıları DEAŞ militanlarını etkisizleştirildi ve bu sayede çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirdik." ifadelerini kullandı.

    BOMBALARA YAZILAN YAZI

    Musul'u DAEŞ'ten kurtarmak için başlatılan operasyona havadan destek veren Iraklı F16 uçaklarının bombalarına "Irak'ın şehitleri adına" yazıldı. Peşmerge ve Irak Ordusu'nun yürüttüğü Musul Operasyonu 3. gününde devam ederken, Musul kent merkezindeki DAEŞ hedeflerini vuran Irak Hava Kuvvetleri'ne ait F16 uçaklarının bombalarına çeşitli mesajlar yazıldı. Bombalara Arapça olarak "Irak'ın şehitleri adına", "Musul bizim gelecek zaferimizdir", "Musul kurtarılıyor" yazıldı.

    Irak Savunma Bakanlığı Sözcüsü ise yaptığı açıklamada, "Musul'daki halkın hayatını riske atmamak ve altyapıya zarar vermemek için doğru istihbarat elde edilerek tam hedefler vuruluyor"

    ZIRHLILARDA Şİİ FLAMALARI

    Musul'un kuzeyinde DEAŞ terör örgütüne yönelik operasyonlarına devam eden Irak ordusuna takviye birlikler gelmeye devam ediyor. Irak ordusunun terörle mücadele birlikleri bölgeye sevk edildi. Birliklerin geçişleri sırasında zırhlı araçlarına taktıkları Şii flamaları dikkat çekti. Birliklerin, Bağdat'tan Bertalla bölgesinde DEAŞ ile mücadele Irak ordusuna takviye gittikleri belirtildi.

    ASIL SAVAŞ HENÜZ BAŞLAMADI

    Bir milyon sivilin yaşadığı tahim edilen Musul kent merkezinde asıl savaş henüz başlamadı. Operasyonlar şimdilik kentin doğu ve güney kırsalında ilerliyor.

    DEAŞ doğudaki Hamdaniye bölgesinde peşmerge güçlerine iki bombalı araçla saldırı düzenledi. Saldırıların ardından çatışmalar da yaşandı.Koalisyon uçakları, bu saldırıların ardından DEAŞ mevzilerini bombaladı. Güneydeki Kayyara hattında Irak ordusunun ilerleyişi ise devam ediyor. Lezzaka, Hod ve Abbas Recep köylerinden sonra bu güçler Kani Harami köyünü de ele geçirdi.

    O KÖY ALINDI

    Irak Ordusu Musul'ün kontrolü operasyonu kapsamında son olarak Hamdaniye kasabasına bağlı Kani Herami köyünde kontrolü sağladı. Ordu birliklerinin son iki günde Heme Ali bölgesinin güney doğusunda bazı köyleri kurtardığı belirtiliyor.

    Son olarak bugün çatışmaların Kani Herami ve Abbas köylerinde yoğunlaştı.Dünkü operasyonla Abbas köyüne giren Irak Ordusu tünellerde saklanan DEAŞ'lıların intihar saldırıları gerçekleştirmesi üzerine geri çekildi. Irak Ordusu, Hamadaniye kasabası ve Nemrud nahiyesi yakınlarında 8 köyde kontrolü sağlamış durumda. DEAŞ sabah saatlerinde Irak Ordusu'na 2 bombalı araçla saldırı düzenledi.

    TERÖRİSTLER MUSUL'DAN GÖRÜNTÜ PAYLAŞTI

    Reuters'ın haberine göre DEAŞ'lı teröristler dün Musul'da çekildiği iddia edilen görüntüler paylaştı.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Musul Irak Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
    title