Haberler

Müsteşar Soluk, Zara'da İncelemelerde Bulundu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habib Soluk, Zara ilçesinde incelemelerde bulundu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habib Soluk, Zara ilçesinde incelemelerde bulundu.

Memleketi Zara'da ilçe protokolü ve vatandaşlarca karşılanan müsteşar Soluk, inşaatı başlayacak olan Zara Anadolu Öğretmen Lisesi binası, 300 kişilik öğrenci yurdu binası, 10 daireli lojman ve spor salonu yapılacak alanda incelemelerde bulundu.

Yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Soluk, ilçe halkının taleplerini ve sorunlarını dinledi. Soluk, yaptığı açıklamada, geçen yıl Anadolu Lisesi ve öğrenci yurdu binalarının inşaatının tamamlanarak hizmete girdiğini, inşaatına başlanılacak binaların da bitmesiyle Zara ilçesinin çehresinin değişeceğini söyledi.

Zara'ya adliye sarayının yapılacağını ifade eden Soluk, şunları kaydetti:

"Adliye sarayı için daha önce belirlenen alan dışında ilçenin girişinde bir alan bakılıyor. Yer tespitinin tamamlanmasıyla adliye sarayının da yapımına başlanılacak. Geçtiğimiz yıl yer sıkıntısı yaşadığımız huzurevi ve sevgi evleriyle ilgili de yeniden girişimlerimiz olacak. Eğer Zara Belediyesi bize kentsel dönüşüm sözü verirse, ilçe merkezinde yaklaşık 15 dönüm araziye sahip Karayolları 162. Şube Şefliği'ni ilçe dışına çıkarıp, alanı belediyeye veririz. Geminbeli tünel ve yol çalışmaları tamamlandıktan sonra Zara bağlantısıyla ilgili tespitleri yapıp, yol güzergahını belirleyeceğiz. Hızlı tren projesinde Sivas-Erzincan bağlantısında Zara ilçemiz de yer alırsa bir istasyon da ilçede uygun bir alana kurulması planlarımız arasında."

Zara Gazi İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Yakup Yiğit, müsteşar Soluk'a, 1962 yılında eğitim gördüğü dönemde sınıf arkadaşlarıyla çekilmiş fotoğrafını hediye etti.

İncelemelerin ardından baba ocağı olan Kümbet Köyü'ne geçen Soluk, burada ağaçlandırma çalışmalarını inceledi. Ağaçlandırma çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi alan Soluk, daha sonra ilçeden ayrıldı.

- SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title