Haberler

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği İki Yeni Sektör Kurulu Oluşturdu

Takil Sanayici ve İşadamları Derneği İki Yeni Sektör Kurulu Oluşturdu

TAKİL SANAYİCİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ İKİ YENİ SEKTÖR KURULU OLUŞTURDU

İSTANBUL (İHA)--Uluslararası arenada ağırlığı artan ve AB'ye uyum sürecinde önemli değişimlerin yaşanacağı çevre ve sağlık sektörlerinde karşılaşılabilecek temel sorunları ve çözüm önerilerini ortaya koyabilmek amacıyla iki yeni sektör kurulu oluşturuldu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Dr. Ömer Bolat, uluslararası ekonomideki yeni dönüşümlere ve güçler mücadelesine ayak uydurabilmek için çevre ve sağlık sektörlerinde yeni atılımlar ve projeler gerçekleştirmesi gerektiğini söyledi.

Bolat, Avrupa Birliği (AB) müzakerelerinde iş dünyasının çevre standartlarına uyumu çerçevesinde 30-35 milyar dolarlık yük getireceğini belirterek, "AB ile üyelik müzakerelerine başlayan Türkiye, hazırladığı ulusal program çerçevesinde AB ile tam uyumun öngörüldüğü çevre ve sağlık alanlarında müzakere sürecinde pek çok sorunla karşılaşılabilecektir. Bu sorunları iş dünyası şiddetli bir şekilde hissedecek ve çok ciddi yatırım maliyetleri üstlenmek zorunda kalacak" dedi.

Tarım başta olmak üzere büyüme, enflasyon ve ihracat üzerinden ekonomimizi tehdit eden küresel ısınma dolayısıyla çevreyle ilgili düzenlemelerin toplumsal hayatımızdaki ağırlığının giderek arttığına dikkat çeken MÜSİAD Başkanı Dr. Ömer Bolat, sanayide çevre dostu üretime yönelmenin kaçınılmaz bir sorumluluk olduğunu vurguladı. Bolat, sorun alanlarını belirlemek ve çözüm üretmek amacı ile oluşturulan çevre ve sağlık sektör kurullarının çözüm ve proje odaklı çalışmalar yapacağını söyledi.

Çevre Sektör Kurulu Yönetim Kurulu, Başkan; İbrahim Toprak, üyeler; Salim Çam, Orhan Suat Tüylüoğlu ve Tevfik Tülay. Sağlık Sektör Kurulu Yönetim Kurulu, Başkan; Aygün Karakaş, üyeler; Eyüp Akbal, Sadık Danışman, Leyla Aydın, Levent Can, Kemal Uyumaz, Sabahattin Duran, Dr. Kadir İnal, Mecit Kılıçarslan, Dr. Rıfat Kocabaş, Murat Akbıyık, Dr. Selahattin Semiz, Dr. Hakan Bahadır ve Dr. Ramazan Uçar.

(CHT-FS-FS-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title