Haberler

Yalnız Yaşayan Yaşlı Kadına Devlet Sahip Çıktı

Güncelleme:

Afyonkarahisar'da, müstakil evde tek başına yaşayan ve yürüme güçlüğü çeken 86 yaşındaki kadına, devlet tarafından yardım eli uzatıldı.

Afyonkarahisar'da, müstakil evde tek başına yaşayan ve yürüme güçlüğü çeken 86 yaşındaki kadına, sağduyulu bir vatandaşın ihbarıyla devlet tarafından yardım eli uzatıldı. Ekipleri görünce göz yaşlarına hakim olamayan ve sağlık görevlilerince muayene edilen kadının tüm ihtiyaçları karşılanacak.

Bir vatandaş, Vali İrfan Balkanlıoğlu ile irtibat kurarak, Burmalı Mahallesi'ndeki müstakil evinde yalnız yaşayan ve yürüme güçlüğü çeken Fatma Akkurt'un (86), komşularının desteğiyle hayatını sürdürdüğünü ve yardıma ihtiyaç duyduğunu bildirdi.

Balkanlıoğlu'nun talimatıyla harekete geçen vakıf görevlileri, sağlık ekipleriyle Akkurt'un evine gitti. Ziyaretçilerin kapıyı tıklatmasının ardından "Kapı açık. Kalkamıyorum. Allah sizi bana gönderdi, buyurun gelin" diye seslenen Akkurt, göz yaşlarına hakim olamadı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Eğitim ve Araştırma Hastanesi ekiplerince muayene edilen Akkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 erkek çocuğu dünyaya getirdiğini ancak 5'inin 10 yaşına bile gelmeden öldüğünü söyledi.

Eşini de yıllar önce kaybettiğini dile getiren Akkurt, tek çocuğunun, işi dolayısıyla Denizli'de yaşadığını anlattı.

Akkurt, yıllardır yalnız yaşadığını ifade ederek, "Kimsem yok; eş, dost yok, çocuk yok. Bu evde tek başımayım, Allah bakıyor. Allah komşularımdan razı olsun, onlar bana bakıyor. Çoğu zaman işlerimi kendim yapıyorum. Yürütecim var, gücüm olursa ihtiyaçlarımı karşılamak için onu kullanıyorum. Çoğu zaman yerde sürünerek bir başka odaya geçebiliyorum" diye konuştu.

Başlangıçta Akkurt'un evine her öğün sıcak yemek götürüleceği ve kısa süreli incelemenin ardından kadının her türlü ihtiyacının karşılanacağı öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title