Haberler

Mustafa Sarıkaya: "Türkiye'de Ciddi Bir Muhalefet Boşluğu Var"

Bin Umut Bağımsız Adayları, Seçimde Yürütecekleri Seçim Çalışmaları ve Seçim Stratejisini Belirlemek Amacıyla Diyarbakır'da Toplandı. Toplantı Öncesi DTP Myk Üyesi Mustafa Sarıkaya, Türkiye'de Ciddi Bir Muhalefet Boşluğunun Olduğunu, Seçilecek Adaylarının Demokratik Güçlerin Sesi ve Muhalefet Gücü Olacağına İnandığını Söyledi.

Bin Umut Bağımsız Adayları, seçimde yürütecekleri seçim çalışmaları ve seçim stratejisini belirlemek amacıyla Diyarbakır'da toplandı. Toplantı öncesi DTP MYK üyesi Mustafa Sarıkaya, Türkiye'de ciddi bir muhalefet boşluğunun olduğunu, seçilecek adaylarının demokratik güçlerin sesi ve muhalefet gücü olacağına inandığını söyledi.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) İl binasında yapılan toplantıya, Türkiye genelinde DTP'yi destekleyen bağımsız milletvekili adayları katıldı. Toplantı öncesi açıklama yapan DTP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Mustafa Sarıkaya, Türkiye'de büyük bir demokratikleşme iradesinin mevcut olduğunu belirterek, "Hem bölgemizde hem Türkiye'de toplumun ezici bir çoğunluğu bu sistemin demokratikleşmesi için sorunların demokratik çözümü istencine sahip. Tek sorun, bunların güçlü bir örgüte kavuşturulması ve

seslerinin açığa çıkarılma sorunudur. Biz inanıyoruz ki, belirlenen seçim stratejisiyle demokrasi ve özgürlük güçlerinin sesi çok güçlü bir zemine yansıtılacaktır. Türkiye'de esas iradenin başka güçler olduğu ortaya çıkmıştır. Son olarak bölgede 3 şehirde sıkıyönetim ilan edildiği, hükümetin haberinin olmadığı, parlamentonun devre dışı bırakıldığını gördük. Ordu, tek başına olağanüstü hal ilan edebiliyor. Biliyoruz ki bu yetki parlamentoya ait, yürütmeye ait. Ancak ülke ve bölgemizde bu uygulama olağan hale

geldi. Kimse bunun karşısına çıkıp bir tek ses edemiyor. Türkiye muhtıralardan, darbe tehlikelerinden kurtulmuş değil. Cumhurbaşkanlığı seçiminde parlamentoda ezici bir çoğunluğa sahip partinin varlığına rağmen yapılan müdahaleler gözler önündedir. Bu ortaya koymuştur ki Türkiye'de ciddi bir muhalefet boşluğu vardır. Biz inanıyoruz ki güçlü bir muhalefet oluşturacağız. Demokratik güçlerin sesi ve muhalefet gücü olacağımıza inanıyoruz" dedi.

Toplantının açılış kısmına DTP eski Eş başkanları Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, İstanbul bağımsız milletvekili adayı Ufuk Uras ve İzmir Bağımsız Milletvekili Adayı Levent Tüzel, adaylıkla ilgili işlemlerinin uzaması nedeniyle yetişemedi. Tüzel, Uras, Türk ve Tuğluk'un daha sonra toplantıya katılması bekleniyor. Toplantı basına kapalı olarak devam ederken, toplantının sonunda Bin Umut Adayları'nın seçim deklarasyonu yayınlanacağı kaydedildi.

(ME-FA-OM-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title