Haberler

    Mustafa Sarıgül Niğde'de Vatandaşlarla Buluştu

    Şişli Belediye Eski Başkanı Mustafa Sarıgül, 16 Nisan tarihinde yapılacak olan anayasa değişikliği halk oylaması nedeniyle Niğde'ye geldi.

    Mustafa Sarıgül, Ulukışla İlçe meydanında vatandaşlarla buluştu. Meydanda Referandum ile ilgili konuşan Sarıgül, AK Partili seçmenlerden referandum tercihlerini bir kez daha düşünmelerini istedi.

    Sarıgül, "Kardeşliği, barışı istiyorsak bu sistem bütün demokratik dünyanın istediği sistemdir. Almanya'da, İsveç'de, İsviçre'de bu sistem devam ediyor. Getirilmesi gereken sistem sadece Afganistan, Pakistan, Kazakistan'da bakın Suriye'de bu sistem vardı. Suriye nereye gitti. Suriye neden böyle oldu tek adam nedeniyle bu hale geldi. Süleyman Demirel, Erbakan hoca, Bülent Ecevit bu sistemle geldi gitti. Bu sistemle bu güne kadar hiçbir problem yoktu. Esnaf arkadaşlarımızdan ve özellikle AK Partiye oy veren vatandaşlarımıza çağrım bir kere daha düşünsünler lütfen" dedi.

    "Ömer Halisdemir her zaman kahraman olarak anılacak"

    Sarıgül, 15 Temmuz Kahramanı Şehit Ömer Halisdemir'in Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde bulunan mezarını ziyaret etti. Mezara karanfil bırakarak dua eden Sarıgül, "Ömer Halisdemir hepimiz için bir örnektir. Demokrasimizin gelişmesi için hainlere büyük bir cevap vermiştir. İktidarları beğenirsiniz, beğenmezsiniz. İktidarların gitme yolu sandıktır. Sandığın dışında iktidarları hiçbir şekilde göndermek asla ve asla doğru değildir. 12 Eylül darbesinden çok şeyler çekmiş olan bir arkadaşınızım, askerlerin ne kdar yanlış yatığını ve ülkemizi nerelere götürdüğünü gören bir vatandaşınızım. Ömer Halisdemir bu vatanda demokrasimizin, bağımsızlığımızın özgürlüğümüzü yaşaması için kendi hayatını feda etmiştir. Halisdemir demokrasi kahramanı olarak her zaman anılacaktır" diye konuştu.

    "Siyasi bir parti çalışması değil"

    Sarıgül Kemerhisar belde meydanında vatandaşlarla buluşmasından sonra CHP Niğde İl Başkanlığını ziyaret etti. Ziyaret sonrası basın toplantısında konuşan Sarıgül, tüm ülkenin bir kararda buluşarak sivil anayasa yapılması gerektiğini vurgulada. Sarıgül konuşmasında şunları söyledi:

    "Bugün burada il merkezimizdeyiz ama burada siyasi bir parti çalışması için yokuz. Toprağımıza bayrağımıza sahip çıkabilmemiz için bütün yurttaşlarımızın bir arada yaşayabilmesi için ilerde yaşayabileceğimiz bir anayasayı yapmak istiyoruz oldu bitti anayasamızın ülkemize hiçbir faydası olmaz. Kardeşlik ve barışın anayasası olması lazım. Dünyadan kopmamak için toplumsal bir anayasa olması lazım. Devletin siyasallaşmaması için gelecekte güzel bir anayasa yapılması lazım. Bağımsız yargı için bir anayasa yapılması lazım. Avrupa birliğinden yana mı, İran'dan yana mı, düşüncesinin ortaya çıkmadığı bir anayasa yapılması lazım. Yurttaşlarımızın yüzde yüzünü kucaklayacağımız bir anayasa yapılması lazım. Gerginliğin biteceği bir anayasa yapmamız lazım. Kinden ve nefretten uzak toplumsal bir anayasa yapmamız lazım. Sevgi ve barış dönemlerinin başlayacağı bir anayasayı mutlaka yapmamız lazım. Bütün yurttaşlarımın bu mübarek kandil gününde en doğru kararı inşallah kendileri versinler. ve bu verecekleri karar çocukları için inşallah çok hayırlı bir karar olur. Bir anayasanın toplumsal bir uzlaşma olmadan çıkmasını doğru bulmuyorum. Bunu gerçekten üzüntüyle karşılıyorum. Keşke bir seçime gidilmeden önce bir uzlaşma sağlansaydı. Kaldı ki partimiz bu konuda çok önemli adımlar attı. Ama ne yazık ki gerekli ilgili göremedi. Ben yaptım oldu mantığı doğru değildir. Bu anayasa 12 Eylül anayasasıdır. Bu anayasa değişmelidir. Ama tüm siyasi partileri sivil topluma sorularak değiştirilmedir. Parlamentonun bay pas edilmesi mantığı doğru değildir. Başbakanlığın kaldırılması doğru bir mantık değildir. 12 Eylül den önce parlamento ve senato hem de cumhurbaşkanı vardı. Parlamentonun gözünden kaçan bir şeyler varsa parlamento o yasalar Türkiye cumhuriyeti vatandaşlarımızın mutsuzluğu ile iliği ise millet adına düzenleme yapıyordu. Siz parlamentoyu kaldırıyorsunuz dışarıdan bakan atıyorsunuz. Sivil atanan bakan Niğde deki yurttaşlarımızın dertlerini bilemez. Dışarıdan atanan bakan milletvekillerinin telefonlarına bile çıkmaz çünkü onun tuzu kurudur. Bu oylamanın sonucu hayır da olsa hemen pazartesi günü sivil anayasa yapmak için yollara düşmek lazım. Bunun için de toplumsal uzlaşma aranması lazım."

    Kaynak: DailyMotion.com / Yaşam

    Türkiye Gazetesi Mustafa Sarıgül Şişli Niğde Yaşam Haberler

    Bakmadan Geçme

    Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
    title