Haberler

Mustafa Koç: "Yapı Kredi Agresif Büyüme Hedefinde"

Koç Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Yapı Kredi Bankası'nda İtalyan Unicredit ile Yaptıkları Ortaklığa Değinirken, Koç Topluluğu'nun 82 Yıllık Tarihinde Yabancı Ortaklıklarla Yapılan İşbirliklerinin Hep Büyük Bir Uyum ve Başarıyla Sürdürüldüğünü Belirterek, Bu Konuda Türkiye'ye Örnek Olduklarını Söyledi.

Koç Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V.Koç,Yapı Kredi Bankası'nda İtalyan UniCredit ile yaptıkları ortaklığa değinirken Koç Topluluğu'nun 82 yıllık tarihinde yabancı ortaklıklarla yapılan işbirliklerinin hep büyük bir uyum ve başarıyla sürdürüldüğünü kaydederek, bu konuda Türkiye'ye örnek olduklarını belirtti.

UniCredit ile Koç Grubu arasında geçen yıllar içinde büyük bir sinerji oluştuğunu ve her iki grubun birleşen vizyonla UniCredit'in bugün Avrupa'nın üçüncü büyük bankası haline geldiğini söyleyen Koç, "Ortak vizyonumuz ve inancımızla şimdi de Yapı Kredi'yi Türkiye'nin en iyi ve lider bankası yapmayı hedefliyoruz. UniCredit'in yatırımları ve buradaki varlığı Türkiye'ye ve Koç Grubu'na olan inanç ve güvenin de temel göstergesidir" dedi.

UniCredit ile olan ortaklıklarının bu başarı öyküleri arasında apayrı bir yeri olduğunu belirten Koç, henüz Türk bankacılık sektörüne yoğun yabancı sermaye ilgisinin olmadığı dönemlerde başlayan işbirliğinin bugün Türkiye'nin en büyük dördüncü özel bankası olan Yapı Kredi'nin de katılımıyla sağlıklı bir biçimde yürüdüğünü söyledi.

-"YAPI KREDİ'YE İNANCIM SONSUZ"-

Koç, 2007 yılında Yapı Kredi'nin The Banker Dergisi tarafından Türkiye'de yılın bankası seçildiğini hatırlatarak, konuşmasına şöyle devam etti:

"Avrupa Birliği üyeliği hedefine kararlı adımlarla yürüyen Türkiye'nin büyük bankası Yapı Kredi'nin, Avrupa'nın önde gelen oyuncularından UniCredit ile birlikte global hedeflere doğru ilerlediğini gururla ifade etmek isterim. Bankamızın birleşme çalışmalarını başarıyla tamamlaması ve daha da büyümek üzere yaptığı atılımlar uluslararası piyasaların da takdirini toplamakta olduğunu belirtmeliyim. Yapı Kredi'nin önüne koyduğu büyük hedeflere hızla ulaşacağına inancım sonsuzdur."

-"ÇALKANTIYA RAĞMEN TÜRK BANKACILIĞI İYİ GİDİYOR"-

UniCredit'in 2008 yılı başında bir Yönetim Kurulu Toplantısı'nı İstanbul'da yapıyor olmasını, Türkiye'ye ve ortaklıklarına verilen önemin dikkat çekici bir göstergesi olarak ele aldığını belirten Koç, "Global ekonomik göstergelerin, bilhassa ABD kökenli mortgage krizi ile birlikte olumsuz yönde değiştiği ve piyasaların çalkalandığı bu dönemde, Türk ekonomisi bana göre bir olgunluk sınavı verdi, halen de veriyor. Türkiye'de finans sektörü, son yıllarda yeniden yapılanma çalışmalarıyla sağlam, krizlere dayanıklı bir bünyeye, önemli bir aktif büyüklüğüne ulaşmıştır" diye konuştu.

-"FİNANSTA AGRESİF BÜYÜYECEĞİZ"-

Mustafa Koç, gazetecilerin Türkiye'de UniCredit ile yeni bir banka satın alma planları olup olmadığı yolundaki bir sorusuna, "UniCredit ile Türkiye'deki ortaklığımız diğer Avrupa ülkelerindekine benzemiyor. Çünkü Yapı Kredi yüzde 50/50 ortaklığımız bulunuyor. Biz organik büyümeyi hedefliyoruz. Ancak önümüze yeni bir fırsat gelirse onu da ortaklaşa oturur değerlendiririz. Piyasada çok agresif bir rekabet var. Bu rekabet ortamında biz de zirveye doğru 2-3 sıra atlamayı hedefliyoruz. Bu nedenle Yapı Kredi olarak finans sektöründe agresif büyüme hedefimiz var" yanıtını verdi.

-"TEPEDE KALMAK DAHA ZOR"-

UniCredit CEO'su Alessandro Profumo ise aynı soruya, "Önümüzde bir özelleştirme projesi yok. O yüzden organik büyüme yaklaşımı içindeyiz. Yapı Kredi 2009 sonuna kadar 400 yeni şube daha açmayı planlıyor. 400 yeni şube yeni bir banka demektir, neredeyse" şeklinde karşılık verdi.

Yapı Kredi'nin özel sektör bankaları içinde dördüncü sırada yer aldığını belirten Profumo "Demek ki önümüzde liderliğe doğru 2-3 basamak atlama şansımız var. Tepedekilerin işi daha zor. Çünkü orada kalamayabilirsiniz" dedi.

-"BUNUN ADI KRİZ DEĞİL"-

Küresel ekonomide krizler ve çalkantılar yaşanırken UniCredit olarak Türkiye pazarına neden çok olumlu baktıkları yönündeki bir soruya Profumo, şöyle yanıt verdi:

"Bir kere bir krizden söz ederken bu kelimeleri çok dikkatli seçmeliyiz. Dünya ekonomisinde değil, finans sisteminde bir krizden söz edilebilir. Bazı finans kuruluşlarının potansiyel olarak bu likidite krizinden olumsuz etkilenmeleri söz konusu olabilir. ABD ekonomisinde bir sorun var ama bu yaşananların bırakın kriz olduğu, henüz bir durgunluk olup olmadığı tartışması sürüyor. Ayrıca ABD ekonomisinin çok hızlı toparlanma yeteneği var. Dünyanın doğusuna, Asya bölgesine baktığımızda ise çok önemli bir büyüme trendi görüyoruz. Çin ekonomisinde küçük bir yavaşlama olsa da ekonomi yüzde 9'lar düzeyinde büyüyecek. Hindistan da yüksek bir ekonomik büyüme tahmini var. Biz de bu nedenle yüzde 9'lar düzeyinde büyümeyi hedefliyoruz." (ANKA)

(NÇ/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title