Haberler

Mustafa Koç, Eskişehir'de Bir Dizi Açılış Yaptı

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, "İşsizliğin Önüne Geçmek İçin Sıfırdan Yabancı Yatırımcıyı Ülkeye Sokmak Lazım" Dedi.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, "İşsizliğin önüne geçmek için sıfırdan yabancı yatırımcıyı ülkeye sokmak lazım" dedi.

Anadolu Buluşmaları Bölgesel Bayi Toplantısı için Eskişehir'e gelen Koç, Koçtaş'ın 14. mağazasının açılışını yaptı. Açılış töreninde konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Eskişehir'de perakende, beyaz eşya ve otomotiv yatırımları ile doğrudan katma değer ve istihdam meydana getirmekten ve faaliyetleri arttırmaktan onur duyduklarını söyledi.

Koç, mağazayı gezdikten sonra Koçtaş'ın yanında bulunan Karacan Akaryakıt İstasyonu'nu da açtı. Mustafa Koç, burada sergilenen 1966 yapımı Anadol marka otomobilin içine oturup, bir süre aracı inceledi.

Koç, Otokoç'un yenilenen tesislerinin açılış töreninde ise, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, gelişmekte olan pazarların içinde çalkantıdan hiç bir şekilde etkilenmediğini belirterek, "Hala yabancı sermaye girmeye devam ediyor. Ancak burada en önemli hadise, özellikle işsizliğin önüne geçmek için sıfırdan yabancı yatırımcıyı buraya sokmak lazım. Varlık satışı ya da özelleştirmeden mal almak, borsadan spekülatif şekilde oynamak yerine, yatırım ortamını öyle bir hale getirmek lazım ki, yabancı

yatırımcı Romanya, Polonya ya da Çek Cumhuriyeti'ne gideceğine Türkiye'ye gelip sıfırdan yatırım yapmalıdır" diye konuştu.

Türkiye'nin yüzde 6-7'lik büyümeyle düzlüğe çıkabileceğini kaydeden Koç, "İşsizlik, Türkiye'nin en büyük belasıdır. Sosyal barışı da çok tehdit ediyor. Ancak, o şekilde önüne geçebiliriz" ifadesini kullandı.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, terörün bir millet meselesi olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Yapacak çok fazla bir şey göremiyorum. Sınır ötesi operasyonu büyükler bilirler. Çok yazıldı, çizildi. Medyada lüzumundan fazla spekülasyon yapıldı. Maalesef, en büyük müttefikimiz ABD, bize bu konuda yardımcı olmuyor. İlk önce hadisenin o tarafını çözmek lazım. Çünkü, Kuzey Irak'taki iklimden yararlanarak oradan buraya sızılıyor. Bunu, ABD ile çözmek lazım diye düşünüyorum."

Koç, daha sonra Birmot tesislerinin de açılışını yaptı. Mustafa Koç, ardından beraberindeki heyetle birlikte Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı'yı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Çalışıcı, Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde okurken emperyalizme ve kapitalizme karşı olduğunu dile getirerek, bir hatırasını da anlattı. Kadir Çalışıcı, gençliğinde bir arkadaşıyla babasının muhtar olduğu köye ziyarete gittiklerini belirterek, "Biz 1968 kuşağıyız. Gençliğimizde emperyalizme, uluslararası sermayenin uzantısı

kapitalizme karşıyız. Sıkı mücadele veriyoruz. Yani çok sıkı gençleriz. Bir arkadaşımla birlikte köye geldik. Arkadaş anlatıyor, Koç'tan, Sabancı'dan giriyor. Dünyayı düz ediyor. Babam bana, okulda bunları mı öğretiyorlar? diye sordu. Daha sonra da rahmetli babam, 'Allah, bu memlekete keşke 100 tane Koç verseydi. Siz nasıl eğitiliyorsunuz, sizi nasıl böyle okutuyorlar?' diye çıkışmıştı. Hakikaten şimdi o kadar eğitim gördük, ülkelerde okuduk, stajlar yaptık, devletin kaymakamı, valisi olduk. 40 sene sonra

babam gibi diyorum ki, keşke bu memlekette 100 tane Koç olsa" dedi.

Mustafa Koç'a Eskişehir programında, Koç Holding Ceo'su Bülent Bulgurlu, Kurumsal İletişim ve Bilgi Grubu Başkanı Ali Koç, Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Gündüz Özdemir, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Ömer Bozer ve Otomotiv Grubu Başkanı Turgay Durak eşlik etti.

(HÖ-OÖ-MEF-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title