Haberler

Mustafa Cengiz: Futbolcuların haysiyetlerini ve şereflerini hatırlamaları gerek

Güncelleme:

"VAR'a gidin ama esiri olmayın"-"Böyle militan bir VAR hakemi dünyada yok"-"Artık maçların neticesini VAR hakemleri belirlemeye başladı"-"Ben izlerken çıldırıyorum"-"Ölümüne mücadele ederim"İSTANBUL, - Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, "Futbolcuların haysiyetlerini ve...

-"VAR'a gidin ama esiri olmayın"

-"Böyle militan bir VAR hakemi dünyada yok"

-"Artık maçların neticesini VAR hakemleri belirlemeye başladı"

-"Ben izlerken çıldırıyorum"

-"Ölümüne mücadele ederim"

İSTANBUL, - Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, "Futbolcuların haysiyetlerini ve şereflerini hatırlamaları gerek. Türkiye'nin en büyük camiasını temsil ediyorlar. Ölümüne mücadele etmeleri gerekiyor. Futbolcularımız bunu neden yapmıyor? Adamın umurunda değil. Profesyonelce bakıyor. Ben izlerken çıldırıyorum" dedi.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, kulüp televizyonunda katıldığı programda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Türk futbolunda bir senaryo yazıldığını ve bunun uygulandığını iddia eden Cengiz, "Bizim maçımız cuma günüydü. Cumartesi ve pazar günü izlediğim maçları yarım bırakıp dinlenmeye çıktım. İnsan tiyatroyu görüyor. Tiyatro derken de bir kurgu bu. Tiyatro bir eserdir, emek verilir. Toplumsal bir hiciv, mesaj verilir. Maalesef bu tiyatro bile değil, komedi. Aşmış onu artık. Önceden yazılmış ama sanki bir yere doğru yazılmış" şeklinde konuştu.

"VAR'A GİDİN AMA ESİRİ OLMAYIN"

VAR sistemiyle ilgili de konuşan Cengiz, "Bizim lehimize de haksız karar vermeyin. Ali Palabıyık'ın üzerinden bütün hakemlere sesleniyorum:  VAR'a gidin ama esiri olmayın. Haksız bir kararı bizim lehimize de vermeyin, çünkü öbür camiayı ayağa kaldıracaksınız. Bundan sonra orta hakemlere değil, VAR'a bakın. VAR odasına telefon giriyor mu, VAR konuşmaları neden yayınlanmıyor? Telefon sokan var mı, kısa mesaj atan var mı? Merak ediyorum" ifadelerini kullandı.

"BÖYLE MİLİTAN BİR VAR HAKEMİ DÜNYADA YOK"

Fatih Karagümrük ile oynanan maçta Kerem Aktürkoğlu'nun penaltı beklediği pozisyon ilgili de görüşlerini dile getiren Cengiz, "Ben burada Ali Palabıyık'a asla kızamam. Net çünkü, görüyor kararını veriyor. Enteresan olan, kendini asıl hakem gören Suat Arslanboğa, 'Hayır, gel bak. Kesinlikle penaltı değil, kendisi düştü' diyor. Hiçbir Karagümrüklü oyuncu itiraz etmiyor, sadece 'Bana kırmızı verme' diyor, sarı kart verse yetecek. Böyle militan bir VAR hakemi dünyada yok. Benim bu sözlerim üzerine açıklama yapacaklar. Açıklama yaparlarsa lütfen bütün konuşmaları canlı yayına versinler. İtiraz edilen konuları açık versinler, ama küfür, hakaret varsa, veremeyiz derseler saygı duyarım" açıklamasında bulundu.

"ARTIK MAÇLARIN NETİCESİNİ VAR HAKEMLERİ BELİRLEMEYE BAŞLADI"

VAR hakemlerinin karşılaşmanın hakemlerinin önüne geçmeye başladığını savunan Cengiz, "Artık maçların neticesini orta hakemden ziyade VAR hakemleri belirlemeye başladı. Bu, sona doğru daha da artmaya başlayacak. Bundan da bana ceza vereceklerse versinler. MHK'nin içindeki hizipler MHK'yi peşinden sürüklüyor. Kontrolü kaybetmiş durumda MHK yönetimi. MHK, maalesef fonksiyonunu yitirmiştir. Serdar Tatlı oradan ayrılsın. Bunda iyi niyet aramam. Kötü niyet ve kötülük ararım. MHK artık gücünü yitirdi" şeklinde konuştu.

"BEN İZLERKEN ÇILDIRIYORUM"

Süper Lig'de son 8 haftaya girildiğini hatırlatan başkan Cengiz, "Bazılarını yarışta tutmaya devam etsinler. İp, Galatasaray'ın elinde. Oynamalıyız, terimizin son damlasına kadar mücadele etmeliyiz. Yedlin sakatlandığında başında 10 futbolcu olmalıydı, golümüz verilmediğinde en az 10 oyuncumuz itiraz etmeliydi. Galatasaray'ın ayağa kalkması gerek. Futbolcuların haysiyetlerini ve şereflerini hatırlamaları gerek. Türkiye'nin en büyük camiasını temsil ediyorlar. Ölümüne mücadele etmeleri gerekiyor. Futbolcularımız bunu neden yapmıyor? Adamın umurunda değil. Profesyonelce bakıyor. Ben izlerken çıldırıyorum" diye konuştu.

"ÖLÜMÜNE MÜCADELE EDERİM"

Mustafa Cengiz, mayıs ayında yapılması planlanan başkanlık seçimiyle ilgili olarak ise "Pandemi var. Çekilemiyorum. Çünkü kayyum gelecek, biliyorum. Seçim yapamıyoruz. Ölümüne mücadele ederim, yeter ki seçimler açılsın. Özgür seçimler olunca her şeyi görecekler. Beni bir adım geri çektiremezler" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Mustafa Cengiz Galatasaray Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title