Haberler

Mustafa Ataş: "Şehitlerimizin Ailesiyle Dalga mı Geçiyorsun"

AYNUR EKİZ - AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, "Milletimizin hoşuna gitmeyen, parti politikalarımızla örtüşmeyen davranış sergileyen hiçbir kişi bu partide affedilemez ve affedilmiyor. Milletimiz rahat olsun. Nerede olumsuz bir davranış sergilenmiş ya da söz konuşulmuşsa hepsi incelemeye alınır ve gereği yapılır. AK Parti'nin hiçbir suçu cezasız, hiçbir hatayı karşılıksız bırakmaz." dedi.

AA muhabirine konuşan Ataş, Türkiye genelinde bütün teşkilat mensuplarının yoğun bir faaliyet içinde olduklarını belirterek, milli bir seferberlik anlayışı içinde çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

AK Parti'nin 16 Nisan'daki halk oylamasına yönelik çalışmaları devam ederken parti içerisinde parti politikalarıyla örtüşmeyen davranış sergileyen ya da söz söyleyen kim olursa olsun araştırıp gereğini yaptıklarını ifade eden Ataş, bu kapsamda 5'e yakın kişinin istifasını aldıklarını bildirdi.

Ataş, "Milletimizin hoşuna gitmeyen, parti politikalarımızla örtüşmeyen davranış sergileyen hiçbir kişi bu partide affedilemez ve affedilmiyor. Milletimiz rahat olsun. Nerede olumsuz bir davranış sergilenmiş ya da söz konuşulmuşsa hepsi incelemeye alınır ve gereği yapılır." diye konuştu.

Basına ya da sosyal medyaya yansıyan açıklamaların önce doğruluğunu araştırdıklarını aktaran Ataş, "Çünkü biliyoruz ki bazı basın organları, cümleleri cımbızla çekerek, istediği şekilde alıp değerlendiriyor. Dolayısıyla kimseye haksızlık yapılmaması için, bu tür konuşmaları yapan arkadaşların ne söylediklerini araştırıyoruz. Partimiz çok disiplinli bir parti. Bu yapı içerisinde parti politikalarıyla örtüşmeyen davranış sergileyen, bizim siyaset anlayışımızla örtüşmeyen cümle sarfedenler kim olursa olsun gereğini yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Gerekli görüldüğünde bu kişilerin istifalarının alındığını belirten Ataş, son dönemde yapılan açıklamaların da incelendiğini, herhangi bir işlem gerekirse yapılacağını söyledi.

"AK Parti hiçbir suçu cezasız bırakmaz"

"Toplumu rahatsız edecek açıklamaları AK Parti'nin affettiğini kimse düşünmesin" diyen Ataş, AK Parti'nin disiplinli bir parti olduğunu ve bu nedenle kamuoyunun rahat olmasını istedi.

Bir sohbet esnasında yapılan konuşmaların videoya alınarak artniyetli bir şekilde bir takım yerlere servis edildiğine dikkati çeken Ataş, AK Parti'nin hiçbir suçu cezasız, hiçbir hatayı karşılıksız bırakmadığını dile getirdi.

Geçmiş seçim dönemlerinde AK Parti mensuplarının şiddete maruz kaldığını hatırlatan Ataş, Giresun'da bir vatandaşın CHP'li bir vekil tarafından darp edildiğini, Alanya'da partisinin seçim ofisinde kadınların darp ediliğini, Aydın'da seçim çalışması yapan kadınların darp edildiğini, Siirt'te kadınların sokakta halay çekerken çocukların taşlı saldırısına maruz kaldığını, Manisa'da "evet" çadırının üzerine "hayır" yazıldığını, Beşiktaş'taki çadırlarının da tarumar edildiğini aktardı.

Bir AK Partilinin bu tür davranış sergilediğini duysa gereğini yapacaklarını bildiren Ataş, "Merak ediyorum, muhalefet partisi yöneticileri tarafından nasıl bir muameleye tabii tutuluyor." dedi.

"Emperyalist dediklerin zaten senin yanında"

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un açıklamalarını hatırlatan Ataş şunları kaydetti:

"Bu tam bir alçaklıktır. Bu ülkede, bu bayrağın altında yaşayacaksın, bu milletin içinde dolaşacaksın, bu milletin oylarıyla seçilip meclise geleceksin. Sonra da senin gibi düşünmeyen insanlar var diye, senin benimsemediğin şekilde sonuç çıkarsa 'denize dökeceğiz'. Bu tam bir alçaklık. Söyleyecek kelime bulamıyorum. 'Emperyalistlerle birlikte denize dökeceğiz' diyor. Senin emperyalist dediklerin zaten senin yanında saf tutmuş, 'hayır' diyorlar. Onlar zaten sizin yanınızda. Evet biz geçmişte o emperyalistleri denize döktük. Bu vatanı o işgallerden kurtardık. Bugün kalkıyorsun 'evet' diyenlere emperyalist gözüyle bakıyorsun. Senin kim olduğunu ve kimin yanında yer aldığını bu millet gayet iyi görüyor. Böyle bir hadsizlik, seviyesizlik, alçaklık olamaz."

Ana muhalefet partisinin son zamanlarda söylemlerini yumuşattıklarını anımsatan Ataş, "Ama frenleri tutmuyor biri aradan zıplıyor çıkıyor. Evetçileri denize dökeceğinden bahsediyor alçakça." değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun saldırıya uğrayan bir başörtülüyü ziyaretini, rahmetli Necmettin Erbakan'ı anma programına katıldığını hatırlatan Ataş, "Hangisisin sen, dünkü müsün, bugünkü müsün? Millet de şaşırıyor, ne oluyor bunlara diye." şeklinde konuştu.

"CHP'nin ismi 'Cumhuriyet Hayır partisi' olsun"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "FETÖ'nün siyasi ayağının temizlenmediğine" yönelik iddialarına Ataş, "Papağan gibi 15 Temmuz'dan beri aynı şeyleri söyleyip duruyor. Elinde bilgi, belge varsa, mahkeme orada, gereğini yap. Niye papağan gibi aynı şeyleri söyleyip milletin kafasını bulandırıyorsun." şeklinde konuştu.

Kampanya döneminde Kılıçdaroğlu'nun yalan üzerine kurulu cümlelerini gördüklerini ifade eden Ataş, "Onun için de millet sittin sene onları iktidara getirmedi ve getirmeyecek. Kılıçdaroğlu'nun bu çığırtkanlığının, yalan söylemesinin tek nedeni o. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi 16 Nisan'dan sonra ikame edilmeye çalışılırsa artık genel başkanlık koltuğunda da duramayacağını biliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Ataş, yatırımlara, kanunlara, düzenlemelere, sistem değişikliğine, anayasa değişikliğine "Hayır" dediğini belirterek, CHP'nin isminin "Cumhuriyet Hayır Partisi" olarak değiştirilmesini önerdi.

"Şehitlerimizin ailesiyle dalga mı geçiyorsun"

Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz hain darbe girişimi için "kontrollü darbe" iddialarını hatırlatan Ataş, "Bu 249 şehide, 2 bin 100 gaziye hakarettir. TBMM, Ankara'daki en stratejik kurumlar bombalanmış, bu ülkenin cumhurbaşkanının hayatına kast etme planları yapılmış. Hala sen kalkıyorsun 'kontrollü darbe' diyorsun. Utanmak, sıkılmak lazım. Ayıptır. Nasıl muhalafet partisi liderisin ki bu cümleleri sarf edebiliyorsun. Milletin aklıyla alay mı ediyorsun. Şehitlerimizin ailesiyle dalga mı geçiyorsun." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun oturduğu koltuğun hakkını veremediğini dile getiren Ataş, "Yalanı en iyi kim söyler diye sorsalar, herhalde Kılıçdaroğlu'ndan başka yalanı en doğru kullanan usta başka bir kimlik yoktur." dedi.

"Haçlı ile Hilalin mücadelesi"

Avrupa'nın halk oylaması sürecindeki tavrını değerlendiren Ataş, Kurtuluş savaşında olduğu gibi 15 Temmuz'da da bu ülkenin yok edilmek istendiğini vurguladı. 15 Temmuz hain darbe girişiminin başarılı olması durumunda ülkenin işgal edileceğinin altını çizen Ataş, "PKK, DHP-C, FETÖ 'hayır' için çalışmıyor mu, müsaade et de biz de bunlara vatan hainleri diyebilelim. Milletimiz de bunu görsün." dedi.

Papa Franciscus'un AB üyesi ülkelerin liderleriyle bir araya gelmesini, "geçmişteki davranışlarının bugün yeniden tezahür etmesi" diye yorumlayan Ataş, bunun "Haçlı ile Hilalin mücadelesi" olduğunu söyledi.

Yurtdışında oy kullanma işleminin devam ettiğini dile getiren Ataş, orada terör örgütleri mensuplarının yuvalanması sebebiyle darp şiddet olayları ve tehditlerin yaşandığını ancak temsilciliklerin gereğini yaptığını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Mustafa Ataş AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
title