Haberler

"Müslüman seyahat pazarına hakim olmayı hedefliyoruz"

Uluslararası Helal Turizm Derneği (IHATO) Başkan Vekili Taner Aydın, geçen yıl kendi ülkelerinden başka ülkelere 131 milyon Müslüman turistin tatile gittiğini belirterek, "Müslüman seyahat pazarına hakim olmayı hedefliyoruz.

Uluslararası Helal Turizm Derneği (IHATO) Başkan Vekili Taner Aydın, geçen yıl kendi ülkelerinden başka ülkelere 131 milyon Müslüman turistin tatile gittiğini belirterek, "Müslüman seyahat pazarına hakim olmayı hedefliyoruz." ifadesini kullandı.

IHATO'dan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Aydın, "Müslüman dostu" turizm pazarında faaliyet gösteren turizm işletmelerini kapsayacak şekilde "Helal Turizm Ekosistemi Standartları"nın oluşturulması için çalışma başlattıklarını bildirdi.

Aydın, söz konusu çalışmanın paydaşlarını; Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde, Helal Akreditasyon Kurumu, İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü, Türk Standardları Enstitüsü ve Diyanet İşleri Başkanlığının oluşturduğunu kaydetti.

Geçen yıl kendi ülkelerinden başka ülkelere 131 milyon Müslüman turistin tatile gittiğini belirten Aydın, "Müslüman seyahat pazarına hakim olmayı hedefliyoruz." ifadesini kullandı.

"Müslüman seyahat pazarından bu yılki hedefimiz 10 milyar 500 milyon dolar"

IHATO Danışma Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ömer Akgün Tekin de Türkiye'ye geçen yıl Müslüman seyahat pazarından gelen toplam turist sayısının 7 milyon kişi ile 9 milyar dolarlık bir ekonomi oluşturduğunu aktardı.

Tekin, "2019'da ise Müslüman seyahat pazarından gelen toplam turist sayısının 9 milyon kişi ile 10 milyar 500 milyon dolara ulaşmasını hedefliyoruz. Her geçen gün büyüyen Müslüman seyahat pazarına başta Kültür ve Turizm Bakanlığımız olmak üzere tüm paydaşların dikkatini çekmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Tekin, dernek yönetiminin, geçen yıl 170 milyar dolarlık hacme ulaşan Müslüman seyahat pazarı konusundaki düşüncelerini arz etmek için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u ziyaret ettiğini de bildirdi.

Türkiye'ye birkaç saat uçuş mesafesinde, kişi başı gelir düzeyi 15 bin doların üzerinde olan ve 55 milyon nüfusa sahip Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Bahreyn ve Umman'dan geçen yıl Türkiye'ye gelen turist sayısının sadece 1 milyon kişi olduğunu aktaran Tekin, bu rakamı 2020'de 2 milyona, 2030'da ise 15 milyonun üzerine çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

"İslam İşbirliği Teşkilatı içerisinde açık ara farkla birinciyiz"

IHATO Başkan Yardımcısı Yusuf Yücel ise Türkiye genelinde helal turizm konseptinde "Müslüman dostu" otelcilik hizmeti veren tesislerin toplam yatak kapasitesinin yaklaşık 40 bin olduğunu bildirdi.

Yücel, mevcut tesislerin kapasitesinin büyük oranda iç pazardaki ve gurbetçilerden gelen talep ile doldurulduğunu, bu durumun da sektörün henüz yurt dışı pazar potansiyeline erişim sağlayamadığını gösterdiği kaydetti.

Türkiye'nin, İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi 57 ülke içerisinde karşıladığı turist sayısı ve elde ettiği turizm geliri bakımından açık ara farkla birinci sırada olduğunu belirten Yücel, mevcut başarının Müslüman seyahat pazarında da yakalanabilmesinin birkaç yıllık sistematik bir çalışma ile mümkün hale gelebileceğini vurguladı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title