Haberler

Müslüman Kardeşler Örgütünden Çarpıcı Açıklamalar

Mısır'daki Müslüman Kardeşler Örgütü, Hükümetin Örgüte Yönelik Baskısı ve Üyelerine Yönelik Gözaltılar Nedeniyle Hükümeti Sert Bir Dille Eleştirdi. Örgüt, Hükümeti ABD ile İlişkileri Bozmamak Adına Kendi Halkına Baskı Yapmakla Suçladı.

Mısır'daki Müslüman Kardeşler Örgütü, hükümetin örgüte yönelik baskısı ve üyelerine yönelik gözaltılar nedeniyle hükümeti sert bir dille eleştirdi. Örgüt, hükümeti ABD ile ilişkileri bozmamak adına kendi halkına baskı yapmakla suçladı.

Mısır Hükümeti'nin Müslüman Kardeşler örgütüne yönelik operasyonları, örgütün hükümete yönelik eleştirilerini sertleştirmesine yol açtı. Müslüman Kardeşler Örgütü'nün başkent Kahire'deki merkezinden açıklama yapan Genel Sekreter Mahmud İzzet, Mısır Hükümeti'nin ABD istekleri doğrultusunda kendilerine ve Mısır halkına yönelik baskılarını arttırdığını ileri sürdü. İzzet, "ABD, İsrail'in emelleri ve planlarının devamı için çalışıyor. Mısır Hükümeti, Amerika ile ilişkilerini bozmamak için kendi halkına ve bize baskı yapıyor. Biz bu rejimi çok iyi tanıyoruz" dedi. Gazze Şeridi'nde kontrolü elinde tutan Hamas'ı açıkça desteklediklerini anlatan İzzet, "Mısır Hükümeti ve El Fetih, ABD'nin gücü ile hareket ediyor. Bölge halkı bunları istemiyor. Mısır halkı her zaman Filistinliler'i desteklemiştir ve desteklemeye devam edecektir" diye konuştu. Refah Sınır Kapısı'nın sadece ihtiyaç için açılıp tekrar kapatılmasını eleştiren İzzet, Gazze'de yaşanan açlığın sebebinin ABD, İsrail ve Mısır'ın uygulamaları olduğunu savundu.

Son günlerde Mısır Polisi'nin örgüte yönelik operasyonlarının seçimler öncesi yapıldığına dikkat çeken İzzet, "Mısır Hükümeti yerel seçimler öncesi güçlü olduğumuz bölgelerde operasyonlar yaparak, basit sebepler ile üyelerimizi gözaltına aldı. Şu ana kadar 700 üyemiz tutuklandı. Mısır Hükümeti, güçlü olmamızı istemediği için üyelerimizi tutukladı. Hedef gücümüzü kırmak" iddiasında bulundu.

(HA-MKF-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title