Haberler

Müslüman Kadın Öğretmenin, Almanya'da Başörtüsü Mücadelesi

Almanya'da Bir Kadın Öğretmen, Aktrist Grace Kelly'nin Oynadığı Bir Filmdeki Gibi Başörtüsü Takabileceği Konusunda Alman Mahkemesi'ni İkna Edemedi.

Almanya'da bir kadın öğretmen, aktrist Grace Kelly'nin oynadığı bir filmdeki gibi başörtüsü takabileceği konusunda Alman Mahkemesi'ni ikna edemedi.

1990'lı yıllarda Hıristiyanlık'tan İslam dinine geçen Alman kadın öğretmen, Almanya'nın batısındaki Kuzey Rhine Westphalia eyaletinin geçtiğimiz yıl Haziran ayında aldığı öğretmenlerin başörtüsü takamayacağına ilişkin yasakla mücadele ediyor. Müslüman kadın, 1955 yapımı Alfred Hitchcook yapımı "To Catch a Thief" (Hırsızlar Kralı) adlı filmde, Grace Kelly'nin stiliyle başörtüsü takabileceği iddiasını mahkemeye kabul ettiremedi. Kadın, Kelly'nin önden saçlarının görünmesini sağlayan stiliyle başörtüsü

takmasının, uygulanan yasağı ihlal etmediğini ileri sürdü. Ancak eyalet başkenti Düsseldorf Mahkemesi, kadının iddiasını kabul etmedi. Mahkeme, Grace Kelly'nin filmde ara sıra başörtüsü taktığını ve çoğunlukla üstü açık bir arabada ekrana geldiğini, oysa öğretmenin bunu her gün giyeceğini ifade ederek kadının talebini reddetti.

(AFP-OYK-OYK-ÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title