Haberler

Müslüman Aydın ve Bilginlerden Papa'nın Davetine Olumlu Yanıt

Roma Katolik Kilisesi'nin Ruhani Lideri Papa 16. Benediktus'a Ürdün Prensi Gazi Muhammed Bin Tallal Öncülüğünde Ortak Mektup Yazan Müslüman Aydın ve Bilginleri Temsil Edecek Olan Bir Heyet, Şubat Sonu veya Mart Başında Vatikan'ı Ziyaret Edecek.

Roma Katolik Kilisesi'nin ruhani lideri Papa 16. Benediktus'a Ürdün Prensi Gazi Muhammed Bin Tallal öncülüğünde ortak mektup yazan Müslüman aydın ve bilginleri temsil edecek olan bir heyet, Şubat sonu veya Mart başında Vatikan'ı ziyaret edecek.

Amman?daki Aal-al Beyt İslam Düşüncesi Enstitüsü Başkanı Prens Gazi Muhammed Bin Tallal, Vatikan yetkililerinin davet mektubuna verdiği yanıtta, Müslüman aydın ve bilginleri temsil edecek bir heyetin Papa 16. Benediktus'la Vatikan'da görüşmeye hazır olduğunu bildirdi.

İslam dünyası ile Roma Katolik Kilisesi arasındaki ilişkiler açısından önem taşıdığı belirtilen bu buluşmanın, Şubat sonu veya Mart başında gerçekleştirilmesi konusunda taraflar arasında mutabakat sağlandığı öğrenildi.

Gazi Muhammed Bin Tallal başkanlığındaki heyetin diğer üyeleri, Papa 16. Benediktus?a dünya barışı için hep birlikte çalışma çağrısında bulunma amacıyla kaleme alınan 13 Ekim 2007 tarihli ortak mektubu imzalayan 138 Müslüman aydın ve bilgin arasından seçilecek.

Gazi Muhammed Bin Tallal, Papa?nın davetini kabul ettiklerini bildirmek için Vatikan yetkililerine gönderdiği mektupta, Müslümanlar ve Hristiyanlar arasındaki görüş ve inanç farklılıklarının da doğal karşılanması gerektiğine işaret ederek, ?Diyalog, zaten kendi tanımı gereği, aynı değil, farklı görüşleri olanlar arasında söz konusu olabilir? dedi.

Hristiyanlar ile Müslümanlar arasında tam anlamıyla bir teolojik ittifakın mümkün olamayacağına da değinen Gazi Muhammed Bin Tallal, ?Önemli olan, müttefik olduğumuz konular üzerinde işbirliği yapmayı ve ortak tavır sergilemeyi başarmaktır? ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title