Haberler

Müslüm Gürses Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Sanatçı Müslüm Gürses için ilk tören Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yapıldı Sanatçı Müslüm Gürses için ilk tören Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yapıldı.

Sanatçı Müslüm Gürses için ilk tören Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yapıldı Sanatçı Müslüm Gürses için ilk tören Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yapıldı. Sanatçının naaşı, Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından, son yolculuğuna uğurlanmak üzere Zincirlikuyu Mezarlığı'na götürüldü.

Yaklaşık 4 aydır tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden sanatçı Müslüm Gürses için Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda tören düzenlendi. Törene Gürses'in sevenlerinin yanı sıra, eşi Muhterem Nur, üvey annesi Emine Akbaş Gürses, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, sanatçılar Orhan Gencebay, Nuri Sesigüzel, Selami Şahin, İzzet Yıldızhan ve Bülent Serttaş, Ahmet Selçuk İlkan ve çok sayıda sanatçı katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da törene çelenk gönderdi. Cenazenin getirilmesi sırasında salondaki yoğunluk, zor anlar yaşanmasına neden olurken, sevenleri gözyaşlarına boğuldu.

-"ONUN GİBİ BİR İNSAN ÇIKMAYACAK"-

Eşi Muhterem Nur, törende yaptığı konuşmada, "Özür diliyorum sesim çıkmıyor. Dünyanın en iyi insanını kaybettiğim için çok üzgünüm. Onun gibi bir insan çıkmayacak. Başka bir şey söyleyemiyorum. Hepinize teşekkür ediyorum. Çok canım yanıyor, Müslüm bir daha geri dönmeyecek, artık bunu biliyorum" dedi.

Bakan Çelik, acı haber geldiği andan itibaren Adana'nın Urfa'nın Ağrı'nın Van'ın İzmir'in sokaklarında 7'den 70'e herkesin kendi cenazesine sahip çıktığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Başımız sağ olsun. Allah gani gani rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. O bize demişti ki, "Gittiğin yerde mutlu ol ya da gel kalbimde tahta sahip ol.' Biz inanıyoruz ki o, gittiği yerde mutlu olacak, hem de kalbimizdeki tahta sahip olmaya devam edecek. Biz bütün hayatı boyunca şunu gördük; her şarkısında her sözünde Anadolu'nun sesini, isyanını Anadolu insanının ifade edemediği çığlığını yoksulların ötekileştirilmişlerin seslerini güçlü bir sesle ifade etti. Sade bir hayata ama aynı zamanda güçlü bir sese sahip olmak herkese nasip olmaz."

Orhan Gencebay da Müslüm Gürses'le çok eski bir dostlukları olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Pek sık görüşmezdik ama ne zaman karşılaşsak, "Nerede kalmıştık?' diye konuya girerdik. Bu dünyada herkes bir görev yapar. Her şeyin bir nedeni vardır. Sevgili Müslüm kardeşim bu dünyadaki görevini kendine has bir şekilde yaptı ve göçtü. Görevini iyi yapanların dünyadan göçmesi halinde asıl sevgiliye kavuşacakları için üzgün değildir diye düşünüyorum. Çünkü Yaradan'a kavuşacağız."

Konuşmaların ardından Gürses'in cenazesi alkışlarla salondan dışarı çıkarılarak, Teşvikiye Camii'ne götürüldü. Teşvikiye Camii'nde izdiham yaşanırken, törene CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Bakan Ömer Çelik, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da katıldı. Teşvikiye'de kılınan cenaze namazının ardından Gürses'in cenazesi, izdiham nedeniyle yan kapıdan çıkarılarak, sevenlerinin omuzlarında, son yolculuğuna uğurlanacağı Zincirlikuyu Mezarlığı'na götürüldü. - İstanbul

Kaynak: ANKA / Güncel

Müslüm Gürses Muhterem Nur Zincirlikuyu Teşvikiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title