Haberler

Müslüm Gürses Müzesi Açılıyor

Güncelleme:

İki ay önce vefat eden Müslüm Gürses adına, memleketi Şanlıurfa'da müze açılıyor.

Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Belediyesi ve Harran Üniversitesi; geçtiğimiz Mart ayında hayatını kaybeden Müslüm Gürses için memleketi Şanlıurfa'da müze açıyor. Merhum sanatçının eşi Muhterem Nur ; Gürses'in eşyalarını kolilere doldurup 'Müslüm Gürses Müzesi'nde sergilenmek üzere Şanlıurfa'ya gönderdi.

ÖDÜLLER, KOSTÜMLER, CD'LER

Önümüzdeki günlerde Şanlıurfa Balıklıgöl civarında açılması planlanan müzede; hayranları Gürses'in özel eşyalarını yakından görebilecek. Sergilenecek eşyalar arasında; Gürses'in sahne kıyafetleri, sazları, fotoğraf ve haberleri, ödülleri, resimleri, eski ve yeni albümleri, CD'leri, plakları ve yüzlerce kişisel eşyası olacak. Ünlü sanatçının vefatından önce hazırladığı 'Ervah-ı Ezelden-Veda' albümünün yapımcısı Yusuf Ziya Oran, müzenin açılışından sonra albümün tanıtımı için bir konser düzenleyeceklerini söyledi. Oran, konsere ve müzeyle ilgili etkinliklere Muhterem Nur'un da katılacağını belirtti.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Harran Üniversitesi Müslüm Gürses Muhterem Nur Şanlıurfa Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title