Haberler

Muşlu Fotoğraf Sanatçısı Kapan, "Ağrı'ya Hayran Kaldık"

Amerika’da Türkiye’yi tanıtan 35 eser ile tanıdan Muşlu fotoğraf sanatçısı Adem Kapan, eserleri arasında yer alan İshak Paşa Sarayı tablosunu Ağrı Valisi Musa Işın ve Vali Yardımcısı Sedat İnci’ye hediye etti.

Amerika'da Türkiye'yi tanıtan 35 eser ile tanıdan Muşlu fotoğraf sanatçısı Adem Kapan, eserleri arasında yer alan İshak Paşa Sarayı tablosunu Ağrı Valisi Musa Işın ve Vali Yardımcısı Sedat İnci'ye hediye etti.

2015 yılında Amerika'da 'Los Angeles Fotoğraf Festivali'nde Türkiye'nin tanıtıldığı 35 eser arasında yer alan Muşlu fotoğraf sanatçısı Adem Kapan, 'İshak Paşa Sarayı' eserini Ağrı Vali ve Vali Yardımcısı'na hediye etti. Ağrı Valiliği tarafından düzenlenen '1. Ulusal Fotoğraf Yarışması ve Foto Safari' sergisine katılan Muşlu fotoğraf sanatçısı Adem Kapan, gösterilen yoğun ilgiden dolayı Ağrı Valisi Musa Işın ve Vali Yardımcısı Sedat İnci'ye teşekkür etti. Ağrı Valiliği'nin fotoğraf sanatçılarına büyük önem verdiğini ve bunu önemsediklerini ifade eden Kapan, "Ağrı ili, ilçeleri ve köylerinin yaşam ve doğal dokusunun belgelenmesi, bilinirliğinin artırılması ve doğal güzelliklerinin tanıtımı amacıyla düzenlenen Nuh'un Kenti Ağrı 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması'na Ağrı ve diğer illerden 153 fotoğraf tutkunu katılmıştı. Ağrı ziyaretimizde Ağrı Dağı, Diyadin Kanyonu, Diyadin Kaplıcaları, Meya Mağaraları, Nuh'un Gemisi izi, Ahmed-i Hani Türbesi, Meteor Çukuru, Balık Gölü ile kentin gelenek ve göreneklerini fotoğrafladık" dedi.

Fotoğraf sanatçılarının gözü ile yeniden Ağrı'nın doğal ve yaşam konularının yanstıldığını kaydeden Kapan, "3 kategoride bin 500 fotoğrafın yarıştığı etkinlikte fotoğraf sanatçılarına yaklaşık 25 bin TL ödül dağıtıldı. Bunun tabi ki maddi boyutu hem geçici hem de o kadar önemli değil. Önemli olan Ağrı Valiliği'nin bu güzel organizasyonu düzenleyip değişik illerden gelen fotoğraf sanatçılarını ağırlaması ve bir birinden kıymetli eserleirn ortaya çıkmasıdır. Bu vesile her fotoğrafçı çektiği karelerle Ağrı'yı daha iyi tanıtacak ve Ağrı ilini ve güzellikleri anlatacaktır. Bu çok önemli ve değerli bir çalışma oldu. Yoğun ilgi ve alakalarından dolayı başta Ağrı Valisi Musa Işın ve Vali Yardımcısı Sedat İnci'ye ve özellikle Ağrı halkına canı gönülden treşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İshak Paşa Sarayı Ağrı Valiliği Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title