Haberler

Muşlu Çocuklara Kur'an-ı Kerim Eğitimi

Muş'ta Müftülük ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında anaokullarında temel eğitimin yanında öğrencilere Kur'an-ı Kerim eğitimi de veriliyor.

Muş'ta Müftülük ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında anaokullarında temel eğitimin yanında öğrencilere Kur'an-ı Kerim eğitimi de veriliyor.

Müftülükçe görevlendirilen öğretmenlerden aldıkları eğitimle Kur'an-ı Kerim'e geçen öğrenciler için program düzenlendi.

Merkez Gökkuşağı Anaokulu'nda düzenlenen programda, Kur'an-ı Kerim'e geçen öğrenciler ezberledikleri sureleri ve ilahiler okuyarak pasta kesti.

Programa katılan Müftü Aladdin Bozkurt, yaptığı açıklamada, çocukların anaokulunda hem temel eğitim aldığını hem de Kur'an-ı Kerim'i öğrendiğini söyledi.

Kentteki bütün anaokullarında Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladıklarını anımsatan Bozkurt, "Anaokullarında değerler eğitimi dersi için müftülükten personel istediler. Biz de Kur'an Kursu öğretmenlerimizi görevlendirdik. Muş'ta ne kadar anaokulu varsa bunlar aynı zamanda D grubu Kur'an Kursu olarak açılmaktadır. Biz Kur'an Kursu öğretmenlerimizi buralara gönderiyoruz ve değerler eğitimi dersinde çocuklarımıza Kur'an-ı Kerim'i, namaz dualarını öğretiyorlar, kısa sureleri ezberletiyorlar, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (SAV) hayatını kısa ve öz bir şekilde çocukların anlayabileceği şekilde öğretiyorlar. Anaokulu derslerinin yanı sıra bu dersleri alıyorlar. Kur'an-ı Kerim Allah'ın kelamıdır ve Müslümanların ana kaynağıdır. Bu yaştaki çocuklarımız Kur'an-ı Kerim'i öğrendiği zaman inşallah hayatlarında çok güzel değişiklikler yaşarlar." diye konuştu.

Bozkurt, daha sonra öğrencilere Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Müftü Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title