Haberler

Musk'ın Maskesiyle Kripto Para Yatırımcılarını Dolandırdılar

İnsanların kısa yoldan para kazanma hırslarını bilen dolandırıcılar, kolay para kazanıyor. Dolandırıcılığın yeni mecrası ise kripto para dünyası oldu. Kripto para üretimi alanında daha önce sitelerin hack'lenmesiyle milyonlarca dolarlık hırsızlık yapılmıştı. Ancak son olay bugüne kadar hiç yaşanmadı. Bu yöntemde ünlü bir ismin güncel bir tweet'inin altına, onu taklit eden bir profil eklenerek, kullanıcıların kripto para transfer etmeleri ve bu paranın kat kat fazlasının hediye olarak gönderileceği söyleniyor. Bu alanda en yeni olayda Elon Musk'ın adı kullanıldı.

5 BİN ETHERIUM DAĞITILACAĞI SÖYLENDİ

Musk'ın 21 Şubat'ta gönderdiği Falcon füzesini testinin başarılı geçtiğine dair tweet'inin altına, sahte uzantıyla, "Bunu kutlamak için 5 bin etherium vereceğim. Katılmak için 0.5-1 ETH gönderin ve 5-10 ether alın" diye yazıldı.

100 BİN DOLAR GİTTİ

Coin Türk web portalı yöneticisi Levent Kurt, "Bu tweet'i daha inandırıcı kılabilmek içinse paylaşılan etherium adresinin bağlantısı verildi. Dolandırıcıların bu yolla 100 bin dolar para kazandığı belirtiliyor" dedi. Hiçbir ünlü kişinin ya da işadamının böyle para istemeyeceğini söyleyen Kurt, "Bir etherium 900 dolar değerinde. Aslında gönderilen para ABD'deki biri için bile az değil" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Elon Musk Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title