Haberler

Müsiad, Türkiye'nin Enerji Sorununu Masaya Yatırdı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (Müsiad) 3 Aylık Ekonomi ve Düşünce Dergisi Çerçeve, 45. Sayısında Türkiye'nin Hayati Sorunlarından Biri Olan Enerjiyi Mercek Altına Aldı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) 3 aylık ekonomi ve düşünce dergisi Çerçeve, 45. sayısında Türkiye'nin hayati sorunlarından biri olan enerjiyi mercek altına aldı.

MÜSİAD Araştırmalar ve Yayın Komisyonu'nca oluşturulan geniş bir akademik yayın kurulu tarafından hazırlanan Çerçeve Dergisi'nde 45. sayı dosya konusu, "Yeni Güç Dengesi: Enerji" oldu. Her sayıda tek bir konunun tüm boyutlarıyla, ayrıntılı bir rapor gibi okurlara sunulduğu Çerçeve'nin son sayısında birçok farklı açılarla enerji ve Türkiye'nin enerji politikaları ele alındı. Dergide, Türkiye'deki enerji gündemini yakalama yolunda özellikle "Türkiye Enerji Politikaları, Türkiye'nin Enerji Stratejisi, Yenilenebilir ve Alternatif Enerji Kaynakları, Rüzgar Enerjisi Üretiminde Lisanslama Süreci, Enerji Dağıtım Kanalları için Yapılan Yatırımlar ve Bu Sektördeki Özelleştirmeler" konuları ile sektörde faaliyet gösteren kamu ve özel kuruluşların tanıtımları yer aldı.

Küresel rekabette Türk sanayisinin ve ekonomisinin gelişerek ayakta kalması için sürdürülebilir, güvenilir ve kaliteli enerji sağlanmasının şart olduğuna dikkat çekilen Çerçeve Dergisi'nde, Türkiye'nin enerji ihtiyacı hızla artarken diğer taraftan doğal enerji kaynaklarının da aynı hızla tükenmekte olduğuna vurgu yapıldı. Artan bu tehlikeye karşı alınacak en önemli tedbirin mevcut kaynakların en verimli şekilde kullanılması olduğu ifade edilen Çerçeve'de, acilen enerjide kaynak çeşitliliğine gidilmesi gerektiğine dikkat çekildi. Dergide ayrıca enerji çeşitliliği konusunda akla ilk gelen konu olan nükleer santrallerin kurulmasında çevreye duyarlı, son model ve yaygın teknolojilerin kullanılmasına dikkat edilmesinin önemine de değinildi.

Dünya enerji rezervlerinin yüzde 70'inin Türkiye'nin doğusunda ve enerji tüketiminin yüzde 50'sinin Türkiye'nin batısında olmasının stratejik bir önem arz ettiği belirtilen dergide, "Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattı, Nabucco boru hattı ve Samsun-Ceyhan boru hattı ile Türkiye enerjide önemli bir aktör olma yolunda hızla ilerlemektedir" denildi. Türkiye'nin ekonomik kalkınması için enerjide dışa bağımlılığın en asgari seviyeye indirilmesinin önemine vurgu yapılan dergide; artıları ve eksileriyle Türkiye'nin 20 yıllık enerji profili gözler önüne serildi.

(SŞ-SŞ-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title