Haberler

Müsiad Rize Şubesi Suriye'ye İş Gezisi Düzenledi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (müsiad) Rize Şubesi, Suriye'ye İş Gezisi Düzenledi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şubesi, Suriye'ye iş gezisi düzenledi.

MÜSİAD Rize Şube Başkanı Cem Temizel, yaptığı yazılı açıklamada, KOSGEB'in yurt dışı iş gezisi desteğiyle Rize'de ilk kez düzenlenen geziye MÜSİAD üyeleri, Rize Ticaret Borsası Meclis Başkanı Resul Okumuş ve İl Tarım Müdürü Adem Çekiç'ten oluşan 19 kişilik heyetin katıldığını belirtti.

Şam Ticaret Odası'nın ziyaret edildiği ve 4 gün süren gezide iki ülke arasındaki ilişkilerin değerlendirildiğini ifade eden Temizel, şöyle devam etti:

'Türkiye'nin yaşadığı hızlı gelişme sürecinde Suriye'nin en önemli ticaret partnerlerinden birisi olması gerektiğine inanıyoruz. Suriye gerek ekonomik, gerekse politik ve sosyal alanlarda çok hızlı bir değişim süreci yaşıyor. Ortak çalışma ile işbirliğini gerçekleştireceğimize inanıyoruz. İki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılabilmesine yönelik bu tür ziyaretler, sadece ekonomik bakımdan değil her açıdan olumlu neticeler meydana getirmektedir. İnanıyorum ki, en kısa zamanda bu olumlu gelişmeler iki ülke adına güzel sonuçlar doğuracaktır.'

MÜSİAD Rize Şubesi olarak bu tür dış temaslara ağırlık vereceklerini bildiren Temizel, şunları kaydetti:

'Gerek komşu ülkelerle, gerekse diğer ülkelerle karşılıklı ziyaret ve işbirliği imkanlarının geliştirilmesine yönelik girişimlerimiz artarak devam edecektir. Çünkü Türk ekonomisinin gelişmesinin tek yolu yeni pazarları keşfetmekten ve bu pazarları en etkili biçimde değerlendirmekten geçiyor. Suriye ziyaretimizde de iki ülke iş adamları arasında ikili işbirliği görüşmeleri yapıldı. Türk ve Suriyeli iş adamlarının yoğun ilgi gösterdiği görüşmelerde karşılıklı yatırım ve işbirliği olanakları değerlendirildi. Türk iş adamları, görüşmelerin son derece olumlu geçtiğini ve Suriyeli firmalarla ileriye dönük, verimli çalışmalar yapabileceklerini belirtti.'

(HS-ORH-MHD) - RİZE

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title