Haberler

Müsiad Kahramanmaraş Şubesi 13. Genel Kurulu

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (Müsiad) Kahramanmaraş Şube Başkanlığı'na İsmail Şeref Alkış Seçildi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kahramanmaraş Şube Başkanlığı'na İsmail Şeref Alkış seçildi.

MÜSİAD Kahramanmaraş Şubesi'nin 13. Genel Kurulu, dernek binasında yapıldı. 2 dönemdir şube başkanlığı görevini yürüten Ali Cilve'nin aday olmamasıyla tek liste halinde girilen seçimde üyelerin tamamının oyunu alan İsmail Şeref Alkış başkanlığa seçildi. Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Aslan ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Develioğlu'nun da katıldığı kongrede, divan başkanlığını Muharrem Erantepli yaptı. Kongrenin açış konuşmasını yapan Ali Cilve, bu zamana kadar görevini en iyi şekilde yapmak için gayret gösterdiğini ifade ederek, "MÜSİAD kurulalı henüz 25 yıl dahi olmamışken, Türkiye'nin en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri haline geldi ve çok önemli mesafeler katetti. 3 binin üzerindeki üyesiyle de Türkiye'nin geleceğinde oldukça büyük bir role sahip" dedi.

MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Aslan ise, yeni yönetime başarılar dileyerek, "Ülkemizin içinde bulunduğu zor durum gözler önünde. Ümidimiz bu zor günlerin kısa sürede atlatılması. Birlik ve beraberlik içerisinde daha güzel günlere ulaşılması. Dün Ermeni asıllı bir vatandaşımız cinayete kurban gitti. Aslında atılan o kurşun, o vatandaşımıza değil, Türkiye'ye sıkılmış bir kurşundur. İnşallah failleri en kısa sürede yakalanır ve adalete hesap verir. Memleketimizin birlik ve beraberliğinin bozulmaması için bu tür olayların olmamasını istiyor, herkesin soğukkanlılığını korumasını istiyoruz" diye konuştu.

Hükümetin yayınladığı tasarruf tedbirlerine ilişkin genelgeyi ise doğru karşıladıklarını belirten Aslan, "Genelgede yer alan yerli malının kullanılmasına ilişkin bölüm çok önemli. Bizler kendi ürettiğimizi kullanmalıyız. Eğer biz kendi malımızı tüketmezsek dışa bağımlı bir hale geliriz. Bunun da herkese zararı olur. Yerli üretimin kullanılması Türk sanayisi için, Türk çiftçisi için çok önemli, doğru buluyoruz ve bu uygulamanın sağlıklı bir şekilde yürütülmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Şube başkanlığına seçilen İsmail Şeref Alkış da, kendine ve yönetim kurulu üyelerine gösterilen teveccühe teşekkür ederek, "Kongremize katılmanız bizlere güç katmıştır. Yapılmış olan liste sıralamasının o kadar önemli olmadığını belirtmek istiyorum. Bütün üyelerimizin de yönetimdeymiş gibi çalışacaklarından hiç şüphem yoktur. Ben ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız, gösterilen bu teveccühü layıkıyla cevap verecektir ve üzerine düşeni en iyi şekilde yapacaktır" ifadelerini kullandı.

(ACB-MT-NÇ-NÇ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title