Haberler

Müsıad Japonya Başkanı Dr. Mahmut Munir Güzel, AK Parti'den Milletvekili Aday Adayı

Japonya’da Türkiye merkezli ilk STK olan MÜSIAD Japonya’nın kurucu başkanlığını en genç yurt dışı şube başkanı sıfatıyla sürdüren ve Dünya Türk İş Konseyi Asya Pasifik Yönetim Kurulu üyeliği yapan Dr. Mahmut Munir Güzel, 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde AK Parti’den İstanbul 3.

Japonya'da Türkiye merkezli ilk STK olan MÜSIAD Japonya'nın kurucu başkanlığını en genç yurt dışı şube başkanı sıfatıyla sürdüren ve Dünya Türk İş Konseyi Asya Pasifik Yönetim Kurulu üyeliği yapan Dr. Mahmut Munir Güzel, 24 Haziran'da yapılacak seçimlerde AK Parti'den İstanbul 3.Bölge milletvekili aday adayı oldu.

Japonya'da yaptığı faaliyetlerle tanınan ve Asya Pasifik Bölgesindeki Türk vatandaşlarının sorunlarıyla iç içe olan ve çözümlerine odaklanan Güzel, Ak Parti'nin 2023 hedefleri doğrultusunda çalışacağını belirtti.

Güzel, projeleri arasında önde gelen çalışmaları şöyle sıraladı: "Öncelik olarak proje ve hedeflerimizin omurgasını 'milletine hizmeti esasi' anlayışı oluşturacak. Türklerin anadil ve kültürel varlıklarının korunmasıyla ilgili TIKA ve Maarif Vakfıyla eğitim ve öğretim, kültürel iş birliğini üst düzeye çıkaracağız. Türkiye'de yüksek öğrenim görmek isteyen gençlere yönelik üniversite kontenjanlarının artırılması, elçiliklerde sınavların açılması ve burs programlarının geliştirilmesini sağlayacağız. Her ülkedeki elçiliklerle beraber koordineli çalışacak avukatlık bürolarıyla anlaşarak vatandaşlarımızın tanıma ve tenfiz davalarının kolaylaştırılmasını sağlayacağız".

Asya ülkeleriyle kültüler olarak birçok benzerlik gösterdiğimizi belirten Güzel, FETÖ terör örgütünün bölgede kalkıştığı hain faaliyetlerin önüne geçmek, ekonomik ve kültüler ilişkilerimizin geliştirilmek için yerleşik vatandaşlarımızın bir araya getirilmesini sağlayarak güçlü Türk diasporasını sağlamak adına aktif kamu diplomasisi çalışmalarına öncelik vereceğini belirtti.

Dr. Mahmut Munir Güzel, 1985 yılında Trabzon'da doğdu. Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği bölümünde 4. sınıfa kadar okudu. 4. sınıfta "Öğrenci değişim" programı ile gittiği Nagazaki Üniversitesinde lisans eğitimini tamamladı. Göstermiş olduğu başarıdan ötürü, dünyanın en iyi 2. bursu kabul edilen ve sadece 1 kişiye verilen Japon hükümeti MEXT bursunu alarak Nagasaki Üniversitesinde Uluslararası Ticaret üzerine birincilikle mastır ve doktorasını tamamladı.

Japonya'da 2014 yılında, Japon ortakla kurduğu TJT Corporation şirketinde kurucu ortak olarak çalışma hayatına devam etmektedir. İleri düzeyde İngilizce ve Japonca bilmektedir. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ak Parti Türkiye Japonya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title