Haberler

Müsiad'ın 10. Olağan Genel Kurulu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İstihdam Vergilerinde 5 Puanlık Bir İndirime Gideceklerini Söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, istihdam vergilerinde 5 puanlık bir indirime gideceklerini söyledi.

Bakan Çelik, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şubesi'nin 10. Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası Ali Coşkun Konferans Salonu'nda yapılan genel kurula Bakan Çelik'in yanı sıra Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, eski bakanlardan Konya Milletvekili Prof. Dr. Sami Güçlü, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Recep Yıldırım, Hasan Ali Çelik, Nevşehir Milletvekili Mahmut Dede, MÜSİAD Genel Başkanı Dr. Ömer Bolat ve işadamları katıldı. Bakan Çelik törende yaptığı konuşmada, dünyanın tek pazar haline geldiğini ifade ederek, "Vahşi bir yüzyılı geride bıraktık ve 21. yüzyıla girdik. 21. yüzyıl bütün dünyayı tek pazar haline getirdi. Kendi kendine yeten ekonomilerin artık yaşamasının mümkün olmadığı dünyada yaşıyoruz. Eski usulde ticaret ve pazarlama yapmak mümkün değil. Dünya bir pazar haline geldi. Türkiye 2002 yılın seçimlerinden sonra siyasi istikrar ile birlikte ekonomik istikrarı sağladı. Ancak 2007 yılını kayıp olarak kapattık. Kavram çatışmalarından dolayı 2007 yılını kayıp olarak kapadık. 2007 yılı Türkiye için zor geçti. Bazıları çatışma ortamı oluşturmak istediler" dedi.

Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'nı hızlı bir şekilde geçireceklerini belirten Çelik, "1969 yılında başlayan kötü siyaset bizi ciddi anlamda sıkıntıyla karşı karşıya bıraktı. Türkiye'nin 15-20 yılı sorumsuzca popülist yaklaşımlarla heba edilmiş. 1999 yılında sosyal güvenlikte ilk açığı vermişiz. Bu açık her yıl katlanmış. Oy uğruna emekli olmuş, 2 milyon 135 bin kişi kayıt dışında yeniden çalışmaya başlamış. Bu yüzden işsizlik günden güne artmaya başlamış. Sistem 40 yılda tahrip edilmiş. Ama biz önümüzdeki 40 yılda kademeli olarak onarmaya çalışacağız. 2. istihdam paketini çıkaracağız. Vergilerde 5 puanlık bir indirim yapacağız" diye konuştu.

MÜSİAD Genel Başkanı Dr. Ömer Bolat, özellikle KOBİ'lerin ekonomik can suyuna ihtiyacı olduğunu ifade ederek, "Türkiye son 50 yılda 16 ekonomik kriz yaşadı. Ekonomik istikrar açısından bu iyi bir sicil değil. Toz pembe bir tablo yok. Makro ekonomik istikrar sağlandı. Makro istikrarı mikro istikrarlarla sürdürecek tedbirler almalıyız. İstihdam vergilerinin düşürülmesi gerekiyor. Şu anda ekonomik can suyuna ihtiyacımız var. Özellikle KOBİ'lerin buna ihtiyacı var" dedi.

Konuşmaların ardından Mehmet Aracı başkanlığında tek listeyle seçime gidildi.

(İÇ-AK-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title