Haberler

MÜSİAD Genel Başkanı Olpak, Ramazan Mesajı Verdi

Güncelleme:

MÜSİAD Genel Başkanı, "Ramazan'da umudumuz ve bütün dualarımız, Suriye ve Arakan'daki mazlumların acılarının son bulması, gönüllerde kardeşlik ikliminin yeşermesidir" dedi.

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, "Rahmet ve mağfiret ayı Ramazan'da umudumuz ve bütün dualarımız, Suriye ve Arakan'daki mazlumların acılarının son bulması, gönüllerde kardeşlik ikliminin yeşermesidir" dedi.

MÜSİAD Erzurum Şubesi tarafından, Palandöken Dağı'ndaki otelde düzenlenen iftar yemeğine katılan Olpak, yaptığı konuşmada, Suriye ve Myanmar'ın batısındaki Arakan bölgesinde yaşanan şiddet olaylarına değindi.

Ramazan ayının insanın kendisini ve etrafındakileri anlama ayı olduğunu belirten Olpak, şöyle konuştu:

"MÜSİAD olarak, bugüne kadar insanların bir araya gelmesine, Ramazan iklimini paylaşmasına, kaynaşmanın artmasına katkı sağladık ve sağlamaya devam edeceğiz. Bazen bir çadırda, bazen bir yurtta veya farklı mekanlarda iftar programları düzenledik. Ramazan, af ve mağfiret, paylaşma ile bütünleşme ayıdır. Aynı zamanda hatalarımızla yüzleşme, kusurlarımızdan arınma, biraz durulma, etrafımızı anlamak, kardeşliğimizi geliştirme ayıdır."

Olpak, Türkiye'nin yakınında ve uzak coğrafyasında çok sayıda insanın acı çektiğini, yaşanan bu acı olaylar karşısında bütün insanların aynı duyguları taşıdığını dile getirdi.

Zulümlerden herkesin bir ders çıkarması gerektiğini belirten Olpak, şunları kaydetti:

"Maalesef bugünlerde yakınımızda ve uzağımızdaki coğrafyalarda acı olaylara şahit oluyoruz. Suriye ve Myanmar'ın batısındaki Arakan bölgesinde içimizi parçalayan acılar ve zulümler yaşanmakta. Bizler bugün sahip olduklarımıza şükrederken, bütün insanlık için neler yapılabileceğimizi de bir kez daha değerlendirmeliyiz. Rahmet ve mağfiret ayı Ramazan'da umudumuz ve bütün dualarımız Suriye ve Arakan'daki mazlumların acılarının son bulması, gönüllerde kardeşlik ikliminin yeşermesidir."

İftar programına Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, MÜSİAD Şube Başkanı Mustafa Güvenli, İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Muhabir: Selami Küçükoğlu / Ayşe Yıldız

Yayıncı: İbrahim Uyar - ERZURUM

Kaynak: AA / Yerel

Nail Olpak Erzurum Arakan Suriye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title