Haberler

Müsiad'dan Anayasa Tam Destek

Müsiad, Mevcut Anayasaya Göre Daha Faza Katılımcı, Çoğulcu, Demokratik, Toplumsal Dengeleri Gözeten, Temel Hak ve Özgürlükleri Tam Olarak Teminat Altına Alan Sivil ve Yeni Bir Anayasanın Hazırlanmasına Her Türlü Katkının Verilmesi Kararı Aldı.

MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti (YİH), mevcut Anayasaya göre daha faza katılımcı, çoğulcu, demokratik, toplumsal dengeleri gözeten, temel hak ve özgürlükleri tam olarak teminat altına alan sivil ve yeni bir Anayasanın hazırlanmasına her türlü katkının verilmesi kararı aldı.

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Bolat başkanlığında, işadamları, hukukçular ve öğretim üyelerinin katılımıyla toplanan YİH toplantısında sivil Anayasa'ya tam destek geldi. YİH sonuç bildirisinde, alınan kararlar şöyle:

"Olağünüstü şartlarda hazırlanan 1982 Anayasası, yürürlüğe girdiği ilk günden itibaren sıkça tartışılmış ve bugüne kadar 83 maddesinde köklü değişiklikler yapılmıştır. Yapılan değişikliklere rağmen, iç bütünlüğü bozulan mevcut Anayasa hızla gelişen ve demokratikleşen ülkemizin ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kalmıştır.

.Toplumun tüm kesimlerini kucaklayan sivil ve demokratik bir Anayasanın hazırlanması konusunda toplumda görüş birliği oluşmuş, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları değişik Anayasa tasarıları hazırlamışlardır.

.Ülkemizin ekonomi, sosyal ve yönetim sorunlarıyla yakından ilgilenen bir sivil toplum kuruluşu olarak MÜSİAD da Nisan 2000'de hazırlayıp kamuoyuna sunduğu "Anayasa Reformu Ve Yönetimin Demokratikleşmesi Raporu'na" ilaveten, bugünkü tartışma zeminine katkı olarak "Yeni Sivil bir Anayasa" için görüş ve önerilerimizi önümüzdeki günlerde bir rapor ile kamuoyuna açıklama kararı almış bulunmaktadır.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title