Haberler

Müsiad Başkanı: "SPK'nın Yeşil Işık Yakması Sevindirici"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Ömer Bolat, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) çok ortaklı şirketlerin borsaya girmesine onay vermesinin sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi.

Ömer Bolat, MÜSİAD merkezinde düzenlenen "Halka Arz" konulu toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir soru üzerine, SPK'nın kamuoyunda İslami holdingler olarak bilinen çok ortaklı şirketlerin borsaya kote edilmesine "yeşil ışık" yakmasının sevindirici olduğunu belirten Bolat, şunları söyledi:

"Çok ortaklı şirketler uzun süredir halka açılma ve borsaya kote olma konusunda istekliydiler. Bu konuda mevzuat eksikliği vardı. Kamu otoriteleriyle aralarında görüş ayrılığı vardı. SPK yönetiminin bu konuda yeşil ışık yakması bu şirketlerin ortakları için sevindirici oldu. Aralarındaki görüşmeler devam ediyor. Önümüzdeki dönemde işlemlerini tamamlayan şirketler, zannediyorum artık SPK kaydı altına girecekler ve İMKB'de de kote edilmiş olacaklar." (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title